TRANSFERI

Sport: Neymar poduzeo drastične mjere, PSG postavio Barceloni ultimatum

Foto: EPA-EFE/Screenshot

NEYMAR, sada je jasno, svim silama forsira odlazak iz PSG-a. Iako se činilo da je došlo do primirja, barem u toj mjeri da najskuplji nogometaš u povijesti odradi klupske pripreme u Kini, Brazilac je povukao drastične poteze.

Trenutačno trenira sam, izoliran od suigrača, piše katalonski Sport. Ne želi igrati utakmice, otkako je PSG u Aziji, nije odigrao ni minute.

Brazilac trenira sam, ne želi igrati utakmice

Vjerojatno ni neće jer i dalje zvoni ona njegova izjava od prije nekoliko tjedana kada je, navodno, u povjerenju rekao prijatelju:

"Prije ću se ostaviti nogometa nego ponovno zaigrati za PSG."

Brazilac silno želi nazad u Barcelonu, no Katalonci nakon velikog transfera Antoinea Griezmanna nemaju potreban novac. Pokušavaju spustiti cijenu, ipak je Neymar plaćen 222 milijuna eura prije dva ljeta.

Nude svoje igrače za razmjenu, poput Coutinha i Rakitića, međutim, PSG zasad ne popušta.

Neymar ne želi pristajati na ucjene kluba i ne misli ispunjavati svoje obveze dok god mu ne odobri transfer. Francuski prvak cilja na to da 27-godišnjeg Neymara zadrži još ovu sezonu, no njemu to nije nimalo privlačna ideja.

Pet opcija za Neymarov odlazak u Barcelonu

PSG je navodno dao ultimatum Barceloni da do 10. kolovoza uplati 180 milijuna eura. Ako to Španjolci ne učine, novih pregovora s njima neće biti.

Postoje još četiri opcije Neymarovog odlaska.

Druga je ta da Brazilac ostane u PSG-u do kraja nove sezone i nakon toga ode po nižoj cijeni. Napisali smo ranije: Neymaru se to ne sviđa. Treća opcija je Barcelonina ponuda, ali uz opciju posudbe Brazilca te plaćanja sljedeće sezone za cijeli transfer. PSG želi novac odmah.

U četvrtu opciju uključen je i Ivan Rakitić uz Coutinha. Dala bi Barcelona i 40 milijuna eura, no PSG to odbija. Peta je Barcelonina utrka s vremenom - prodala je Malcoma Zenitu za 40 milijuna eura, morala bi ekspresno prodati Rakitića i Umtitija te tako skupiti novac za Neymara. 

 

Pročitajte više