Sport: Neymar - sad ili nikad

Foto: EPA-EFE

SAPUNICA oko Neymarova transfera morat će završiti ovog tjedna, piše katalonski Sport.

Na naslovnici današnjeg broja tog lista je Neymarov dres i naslov "Tjedan odluke", a u tekstu stoji da su pred Barcelonom, Neymarom i PSG-om ključni dani ako do spektakularnog transfera uopće dođe.

Barcelona je svoje uvjete odavno postavila. Španjolski prvak za Brazilca, od kojeg je prije tražila da se ispriča, povuče tužbu i pristane na manju plaću, nudi određeni novčani iznos i dva igrača po izboru PSG-a. Ovisno o tome koga bi Parižani izabrali, Barcelona bi razliku ponudila u gotovini.

No, PSG-ov stav je također vrlo jasan. Kad je Barcelona u pitanju, Nasser Al-Khelaifi traži isključivo novac, i to oko 200 milijuna eura bez ikakvih zamjena ili igrača pod račun. PSG i Barcelona su odavno u lošim odnosima koji su se narušili kad je Barcelona potajno pokušavala vrbovati Marca Verrattija i Thiaga Silvu na što je PSG odgovorio aktivacijom Neymarove klauzule od 222 milijuna eura u ljeto 2017. godine, što je bio i ostao najveći transfer u povijesti.

I Neymarov stav je jasan. On na sve moguće načine pokušava dogovoriti povratak u Barcelonu. Pristao je na sve Barcine uvjete, angažirao je i dodatne posrednike, a i javno je rekao da više nema namjeru igrati u Parizu. Nije se pojavio na početku priprema, ali je Thomas Tuchel jučer rekao da na njega računa i da mu je dao malo duži odmor da dođe u što bolju formu.

Ovaj tjedan je ključan, tvrdi Sport, jer PSG-u sezona počinje superkupom 3. kolovoza protiv Rennesa i do tada Tuchel želi točno znati na koje igrače može, a na koje ne može računati te nakon toga više neće pristati na odlaske.

S druge strane, Barceloni se nikamo ne žuri. Ovog ljeta potrošila je 200 milijuna eura na De Jonga i Griezmanna i Josep Bartomeu tvrdi da Barcelona nema novca za još jedan megatransfer. Osim toga, Neymar u PSG-u zarađuje 36 milijuna eura po sezoni. Navodno je pristao na smanjenje plaće u Barceloni na 24 milijuna eura, ali bi to i dalje bilo golemo opterećenje za Barcinu platnu listu na kojoj je jako puno jako dobro plaćenih igrača.

Barcelona bi pristala i na opciju jednogodišnje posudbe i obveze otkupa Brazilčeva ugovora sljedećeg ljeta. Do tada bi Barca presložila financije i našla sredstva za taj transfer, ali Sport tvrdi da je teško očekivati da će do dogovora doći i da će Neymar najvjerojatnije, barem do zime, ostati u Parizu.

Pročitajte više