Sportske vijesti dana

Foto: Screenshot; Twitter, Wikipedia

NA INDEX SPORTU pratite najnovije dnevne informacije iz svijeta sporta. Na jednom mjestu pronađite najave, glasine, rezultate i analize utakmica te reakcije na ključne teme.

23:59 To je sve za danas od redakcije Index Sporta. Pratite nas i sutra. Laku noć.

23:55 Završene su i utakmice košarkaške Eurolige. Težak poraz doživjela je Crvena zvezda, aktualni prvak i finalist ABA lige. Hrvatski reprezentativac Leon Radošević odradio je sjajnih 16 minuta u pobjedi Brose Basketsa protiv CSKA zabivši 14 koševa uz 3 skoka i 2 asista.

Lokomotiv Kuban - Crvena zvezda 86:62
Darussafaka - Panathinaikos 84:86
Brose Baskets - CSKA Moskva 91:83

23:00 Odigrane su prijateljske utakmice u pripremama za Europsko prvenstvo. Evo i rezultata: 

> Turska pobjedom protiv Švedske vratila dobru atmosferu, Česi izgubili od Škotske

> Aduriz spasio Španjolsku poraza kod Italije

22:00 Novak Đoković jednom je izjavom izazvao bijes i žestoke reakcije teniskog svijeta. Na čijoj ste strani? OPŠIRNIJE > Đoković je rekao istinu: I muškarci imaju jednaka prava

21:30 I Luka Modrić se oprostio od legende: Pročitajte Modrićev dirljiv oproštaj od Cruyffa

20:50 - Kako je siromah postao nogometna ikona? Pročitajte > Cruyffov život u 10 točaka: Siromah, bogataš, škrtac, darežljiv i samoborski zavodnik

20:20 Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić ispao je već na početku ATP turnira u Miamiju porazom od Istomina preokretom nakon što je dobio prvi set. > Ćorić prokockao set prednosti i ispao na otvaranju Miamija

19:55 GOTOVO JE! > VIDEO: Senzacija! Hrvatska razbila Španjolsku na krilima Perice i Ćorića

19:30 Slaven Bilić i njegov West Ham sljedeće sezone će igrati kod kuće pred čak 60 000 navijača. > Bilićev uspjeh osigurao West Hamu još veći stadion

18:55 Nevjerojatan početak utakmice u Španjolskoj! Mlada reprezentacija šokirala domaćine > Hrvatska vodi u Španjolskoj, Ćorić namjestio dva gola

17:30  Hrvat kojeg je Johann Cruyff odveo iz Hajduka u Barcelonu za Index govori o nogometnoj ikoni >  Goran Vučević: Cruyff je bio apsolutni gazda u momčadi, ni Romario ni Stoičkov nisu mu mogli ništa

17:00 Borna Ćorić od 17:30 igra prvi meč na ATP turniru u Miamiju protiv Istomina. Ako pobijedi, mladi hrvatski tenisač igrat će protiv drugog nositelja Andyja Murrayja za prolaz u šesnaestinu finala.

16:45 Rat FIBA-e i ULEB-a za europsku košarku podijelio je i regiju, a Cibona je sama stala na suprotnu stranu od ostatka klubova regionalne ABA lige. Danas su iz zagrebačkog kluba oštro odgovorili drugom taboru > Cibona protiv ostatka regije: "Nećemo biti žrtva tuđih sukoba i interesa"

16:00  Šokantan epilog skandala u Engleskoj: Zbog seksa s maloljetnicom Sunderlandovom nogometašu čak šest godina zatvora

15:30  REAKCIJE Svijet tuguje za Cruyffom

14:49  Kopamo po internetskoj arhivi, tražimo stare snimke Cruyffovih utakmica i razmišljamo kako je sjajan bio kao igrač. Pogledajte ovaj gol.

14:00  Barcelona je zavijena u crno. Na oproštaju od svog velikana iz kluba su poručili: Zauvijek ćemo te voljeti.

13:40 PRIJELOMNA VIJEST: Umro je Johan Cruyff.

12:40 Postavljamo pitanje za raspravu: Treba li reformirati Ligu prvaka?

 

Treba li reformirati Ligu prvaka? Što biste vi promijenili?

Posted by Index Sport on 24. ožujka 2016

12:00 Lijepe vijesti iz SAD-a, Niko Kranjčar predstavljen je kao novi igrač NY Cosmosa.

11:09 Prosljeđujemo oglas. Traži se 35-godišnji Argentinac Martin Demichelis. Radi kao igrač Manchester Cityja, posljednji put viđen na utakmici protiv Uniteda kako lovi klinca iz istočnog dijela Manchestera (Marcusa Rashforda).

10:49 NHL rezultati:

NY Rangers - Boston     5-2
NY Islanders - Ottawa   3-1

10:46 Ljubitelji nogometa sigurno su čuli za Recreativo iz Huelve. Riječ je o najstarijem španjolskom klubu koji proživljava najteže trenutke u 126 godina dugoj povijesti. Više o ovom tužnom slučaju pročitajte > ovdje.

10:11 Svi pjevaju "za dom spremni", a nitko ne čuje, pa kad dođu "pozdravi" iz UEFA-e vodstvo HNS-a se pita kako i zašto.

Novi komentar Zvonka Alača: Jedna lijepa za dom spremni atmosfera

 

Hrvatski premijer u loži osječkog stadiona vjerojatno nije razumio da se Židove na hrvatskim tribinama pozdravlja s...

Posted by Index Sport on 24. ožujka 2016

09:35 Ako ste navijač Juventusa, onda ćemo vam uljepšati dan. ESPN javlja kako je Paul Pogba obavijestio upravu kluba da ostaje i iduće sezone u Torinu.

09:31 Ovo je popis najplaćenijih izbornika reprezentacija koje će nastupiti na Euru. Engleski izbornik najviše zarađuje, dok ruski radi za "večeru".

09:23 Britanski Mail javlja kako je PSG krenuo u lov na napadača Liverpoola Daniela Sturridgea. Navodno su spremni ponuditi preko 50 milijuna eura.

08:25 Hrvatska je jučer u Izraelu započela utakmicu u formaciji 3-5-2. Indexov komentator Zvonko Alač secira igru hrvatske reprezentacije u Osijeku.

 

Neuigrana obrana, 34-godišnji desni bočni koji bi u ovom sustavu morao igrati kao da mu je desetak godina manje, te...

Posted by Index Sport on 23. ožujka 2016


07:50 Od jučer u kinima igra novi blockbuster Batman protiv Supermana: Zora pravednika. Nema to pretjerane veze sa sportom, ali na društvenim mrežama pojavio se video, točnije modificirana verzija trailera za spomenuti film u kojem glavne uloge imaju Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Ronaldo govori kako je bolji od svog najvećeg rivala iz Barcelone, a svi, naravno, čekaju njihov međusobni okršaj. Kad smo kod toga, Real 2. travnja gostuje kod Barcelone na Camp Nou.

 

Pročitajte više