MARIO MANDŽUKIĆ

Sportmediaset: Mandžukićev transfer je blokiran, postoje dva problema

Foto: Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ jako je blizu odlaska iz Juventusa, a njegov sljedećih klub trebao bi biti Al-Rayyan ili Al-Gharafa iz Katara koji se nadmeću u tome koliku će mu plaću ponuditi. 

To je pojasnio direktor kluba Fabio Paratici prije nekoliko dana kad je potvrdio da Mandžukić odlazi u Katar, a ne u SAD, kako su mediji nagađali. Ipak, službene potvrde još uvijek nema, a ni Mandžukićev agent, Ivan Cvjetković Tarzan, nije nam htio otkriti detalje

Juventus bi Mandžukićevim odlaskom uštedio oko 10 milijuna eura u dvije godine što se tiče plaće, a još toliko zaradili bi od odštete. Između 20 i 30 milijuna eura za Mandžukića koji je u 33. godini života novac je koji bi Juventus mogao objeručke prihvatiti.

Ipak, Sportmediaset javlja kako postoje prepreke za Mandžukićev transfer u Katar. Naravno, dva glavna problema također se odnose na novčanu stranu ovih dogovora. Prvi problem je odšteta od deset milijuna koju Katarani žele smanjiti na minimum, ali izvjesno je da neće uspjeti. 

Drugi problem je Mandžukićeva plaća koju bi Katarani također htjeli smanjiti, ali jasno je da Super Mario Torino neće napustiti ako ne dobije povišicu na trenutnu plaću od 5,5 milijuna eura. Bogataši će morati staviti novac na stol, inače od transfera neće biti ništa. 

Pročitajte više