SPORTSKI DIREKTOR ROME PRIZNAO "UEFA me prisilila na prodaju Salaha"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIVERPOOL je u utorak u fantastičnoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Anfieldu pobijedio Romu 5:2 i odškrinuo si je vrata velikog finala.
 
Redsi su do 74. minute uništavali Rimljane, Mo Salah je odigrao partiju života, a onda, 15 minuta prije kraja, Klopp vuče potez koji je vratio određenu neizvjesnost u uzvrat.
 
Liverpool je vodio 5:0 i trener Redsa iz igre je povukao čudesnog Egipćanina, želeći da Faraon osjeti kako je kad ti se cijeli Anfield nakloni.
 
Međutim, od tog trenutka prepoznatljiva igra Liverpoola je nestala, Roma se okuražila i u samoj završnici susreta zabili je dva gola. Liverpool će imati golemu prednost, ali sjetimo se da je istu takvu imala i Barca uoči uzvrata na Olimpicu, a svi znamo kako je to završilo.
 
Egipćanin je prošlog ljeta na Anfield stigao upravo iz Rome, za 42 milijuna eura, a pokazao se kao najbolji mogući potez uprave kluba.
 
Egipćanin je najbolji igrač Premiershipa, trenutačno je vodeći strijelac Europe, a za mnoge je i prvi favorit za Zlatnu loptu. Baš zato se danas mnogi pitaju zašto je Roma odlučila prodati jednog takvog igrača.
 
Odgovor je dao sportski direktor Vučice Monchi, a razlog je UEFA.
 
"Istina, ja sam prodao Salaha, svjesno, ali na to su me natjerala ograničenja UEFA-e. Nisam želio, ali bio sam prisiljen. Morali smo ga prodati do 30. lipnja i da to nismo učinili snosili bismo posljedice jer su naši računi bili pod istragom UEFA-e", rekao je Monchi.
 
"Kad sam došao u klub, imali smo ponudu od 30 milijuna eura. Na kraju se s raznim bonusima cifra popela na skoro 50. Ukratko, napravili smo najbolji mogući posao u tom trenutku. Nitko nije očekivao da će tržište nakon toga tako eksplodirati. Liverpool je napravio odličnu kupovinu", rekao je Monchi za Onda Cero.
 

Pročitajte više