Šprem i Gojun o kontroverznoj odluci s utakmice protiv Francuske: Ovo prvi put vidimo

Screenshot: RTL

HRVATSKA je prije dva dana izgubila 34:32 od Francuske na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu. Pri rezultatu 27:26 dogodila se najspornija situacija na susretu. Spornu odluku pogledajte OVDJE. Tijekom cijelog susreta Nikša Kaleb, legendarni hrvatski rukometaš i sukomentator na RTL-u, nije bio osobito zadovoljan suđenjem, a ova situacija ga je posebno naljutila.

Norveški suci su dali dvije minute kazne Diki Memu kod Francuske i Veronu Načinoviću kod Hrvatske. Riječ je o neobičnoj odluci kakva se ne pamti. Mem je kažnjen zbog prekršaja na Načinoviću, a hrvatski pivot zbog flopinga, odnosno simuliranja tijekom tog prekršaja. Kaleb je inzistirao da može biti samo jedno ili drugo, a onda kratko ugasio mikrofon. Kad ga je upalio, dodao je samo: "Dragi ljudi, vi niste normalni."

Šprem i Gojun u nevjerici

Danas su, u emisiji pred utakmicu s Mađarskom, Goran Šprem i Jakov Gojun dali svoj sud o toj situaciji. "Moram priznati da nikad to nisam vidio. Dika Mem je primio Načinovića i držao ga. Svi smo to napravili tisuću puta, kad te netko drži, trzneš, pokažeš da te drži. Dati isključenje nekom zbog očiglednog držanja, a onda isključiti kontra igrača jer je nešto simulirao...", rekao je Šprem pa dodao:

"Suditi to u ovom trenutku bilo je neobično i glupo. Veronovo prvo isključenje je bilo potpuno neshvatljivo meni, kažu bio je udarac. Sad ću se ja zaletjeti tebi glavom u ruku pa ćeš ti dobiti dvije minute jer si me udario rukom u glavu. Suci nisu krivi, nećemo ih okrivljavati, no ovakvu odluku sam prvi put vidio u životu."

"Kako možeš suditi nešto ako nisi vidio?"

Svoj sud dao je i Gojun. "Igram tu obranu cijeli život, ali ovo stvarno prvi put vidim. Šteta što je to uvijek na štetu Hrvatske, pogotovo kad igramo s Francuskom. Presudili smo sami sebi greškama, no ovo je bilo jako bitno, 50. minuta, utakmica se lomi, jedna takva odluka puno znači. Ne znam postoji li neka komisija pred kojom suci odgovaraju kad naprave ovakvu grešku. To su velike i teške greške na račun svih reprezentacija", istaknuo je.

"Ja nisam vidio razlog zbog čega je Veron isključen. I suci griješe, ne možemo reći da nešto rade s namjerom, ali u ovakvoj situaciji, na ovakvoj utakmici, ne možeš trenirati strogoću i izigravati nešto. Kod prvog isključenja Veronovog su gledali video, vrtjeli su ga iz svih kuteva, nitko nije vidio da ga je udario po glavi, a oni su mu dali dvije minute. Sudac mora suditi ono što je vidio, a ne ono što misli da se dogodilo. Kako možeš suditi nešto ako nisi vidio?" nadovezao se još jednom Šprem.

Pročitajte više