Šprem: Nijemci nisu spremni za vrh

BLAŽENKO LACKOVIĆ i Goran Šprem jedini su hrvatski rukometni reprezentativci koji igraju u Njemačkoj. Obojica su članovi jedne od vodećih njemačkih momčadi, Flensburga i imali su priliku upoznati igrače, koji će se u utorak suprostaviti hrvatskoj reprezentaciji u dvoboju drugog kola druge četvrtfinalne skupine Svjetskog prvenstva u Tunisu.

"Više to nije ona stara Njemačka. Pomladili su momčad i teško će do mjesta na vrhu," kazao je Lacković.

Njemačka je na posljednja tri velika natjecanja igrala u finalu. Na Olimpijskim igrama i svjetskom prvenstvu osvojili su drugo mjesto, dok su na Europskom prvenstvu bili zlatni. Međutim, od prve sedmorke ostali su tek Kehrmann i Hens. Reprezentaciju su napustili Fritz, Kretzschmar, Schwarze, Dragunski, Petersen, Zerbe, Stephan i Baur.

"Nijemci još uvijek nisu spremni za vrh. U Tunis je doputovala najslabija njemačka reprezentacija u posljednjih nekoliko godina. Nisu me impresionirali igrama u prvom krugu. No, neće biti lako. Željni su dokazivanja i s njim je uvijek teško," kazao je Šprem.

I Lacković i Šprem smatraju kako je ključni igrač njemačke vrste, Oleg Veliki. Ukrajinac koji igra pod njemačkom zastavom.

"Sve se vrti oko njega. Ako ga uspijemo zaustaviti načinit ćemo veliki posao," dodao je Šprem.

Hrvatska reprezentacija će za vrijeme drugog dijela natjecanja biti smještena u Hammametu, turističkom gradiću na obali Sredozemnog mora. Smješteni su u hotel Rui Park el Kabir s pet zvijezdica i u njemu je daleko ugodnije nego u Sfaxu. Hotel je smješten desetak minuta vožnje od dvorane u Nabeulu, gdje će hrvatska reprezentacija igrati svoje utakmice.

"Ovdje je super. Sve je mnogo kulturnije i ugodnije. Osiguranje je veliko, no mirnije obavljaju svoj posao," zaključio je Šprem.

Pročitajte više