Šprem poražena u prvom kolu WTA turnira u Budimpešti

KAROLINA ŠPREM zaustavljena je u prvom kolu WTA turnira u mađarskom glavnom gradu koji se za nagradni fond od 220.000 dolara igra na zemljanoj podlozi. Hrvatska tenisačica poražena je od Ukrajinke Alone Bondarenko 4:6, 7:5, 6:1 nakon dva sata i 24 minute igre.

Bondarenko je 36. tenisačica WTA ljestvice i šesta nositeljica turnira u Budimpešti, a ovo joj je prva pobjeda protiv Šprem u trećem međusobnom meču.

U prva dva seta Šprem je igrala kvalitetno i ravnopravno se nosila sa favoriziranom Ukrajinkom, ali se u trećem setu njena igra raspala. Nakon dobivenog početnog gema izgubila ih je šest u nizu i tu je priči bio kraj.

Na kraju statistika pokazuje da je hrvatska tenisačica, 96. na WTA ljestvici, svoj servis gubila čak osam puta, što je previše da bi se mogla očekivati pobjeda.

Martić protiv Šafarove  
 
Osamnaestogodišnja Dućanka Petra Martić jedina je hrvatska tenisačica koja je preostala u ždrijebu na WTA turniru u Budimpešti koji se igra na zemljanoj podlozi.

Martić, 135. tenisačica WTA ljestvice, glavni je turnir izborila kroz kvalifikacije, a sada je saznala i ime protivnice u prvom kolu. Bit će to 22-godišnja Čehinja Lucija Šafarova, 47. igračica svijeta i osma nositeljica turnira, protiv koje dosad nije igrala na WTA Touru.

Pročitajte više