Šprem u četvrtfinalu Wimbledona!

ODLIČNOM igrom u današnjem meču osmine finala Wimbledona naša tenisačica Karolina Šprem svladala je 21. nositeljicu, bugarsku tenisačicu Magdalenu Maleevu, sa dva puta po 6:4.

Odmah na početku drugog seta naša tenisačica oduzela je servis svojoj protivnici, ali ubrzo je izgubila svoj servis i ostvarenu prednost.

Kod  rezultata 2:2 Karolina je ponovno oduzela servis bugarskoj tenisačici, ali već u idućem gemu ponavlja svoju grešku i ponovno gubi prednost. Ipak, Karolini nije dugo trebalo da ponovno napravi break, ali ovoga puta stečenu prednost više nije ispuštala.

Našoj tenisačici potrebno je bilo pet meč lopti da bi dvoboj privela kraju. Tri meč lopte propustila je na servis Maleeve, da bi još jednu propustila na svoj servis. Ipak, drugu meč loptu na svoj servis je iskoristila te je time ovaj 76-minutni dvoboj završen.

Da je Šprem u svim elementima igre bila bolje od Maleeve dokazuje i podatak o čak 34 winnera Šprem u odnosu na 11 winnera Maleeve. Šprem je servirala i devet as-servisa, doduše, imala je i 14 neforsiranih pogrešaka, šest više negoli protivnica, no snagom uadaraca jednostavno je pomela iskusnu Maleevu. 

Varaždinki je ovo najveći uspjeh u karijeri, a u četvrtfinalu će igrati s petom nositeljicom, Amerikankom Lindsay Davenport.

Statistika
ASEVI
Šprem 9, Maleeva 2
DVOSTRUKE POGREŠKE
Šprem 5, Maleeva 1
ODUZETI SERVISI
Šprem 5/8, Maleeva 3/14
NEPRISILJENE POGREŠKE
Šprem 23, Maleeva 17
WINNERI
Šprem 34, Maleeva 11

V.P.

Pročitajte više