TRANSFERI

Sprema se veliki preokret u golmanskom transferu iz HNL-a? Doznajemo detalje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KRISTIJAN KAHLINA krajem veljače napustio je Goricu, čiji je bio dugogodišnji kapetan i jedan od ključnih igrača, te je otišao u bugarski Ludogorec.

Tamo ga je odveo Valdas Dambrauskas, bivši trener Gorice, koji je također prije nekoliko mjeseci napustio klub pa nakon nekog vremena povukao i Kahlinu jer mu je trebao vratar.

Transfer više nije tako siguran

Međutim, Kahlina je cijelo vrijeme u Razgradu kao posuđen igrač Gorice, Ludogorec tek mora otkupiti njegov ugovor od Gorice, a, kako doznajemo, situacija se sada zakomplicirala.

Situacija je sljedeća. Kad bi Ludogorec otkupio Kahlinu od Gorice, taj transfer s cijenom posudbe, odštete i bonusima iznosio bi oko milijun eura. Dosad se taj ishod činio i kao najvjerojatniji, ali sada se u igri pojavio još jedan klub.

Ponuda je stigla, čeka se Ludogorec

Kako nam je potvrdio predsjednik Gorice Nenad Črnko, za Kahlinu je stigla još jedna ponuda koja zadovoljava apetite Gorice, a poslao ju je neimenovani klub iz MLS-a.

"Mogu potvrditi da je došla ponuda koja nas zadovoljava, ali s Ludogorecom imamo dogovor od ranije i zbog korektnosti posla ćemo pričekati odluku Kahline i Ludogoreca", kratko nam je rekao Črnko.

Nije ovo prvi put da se klubovi iz MLS-a zanimaju za igrače Gorice. Ne tako davno ponudu teksaškog Austina na stolu je imao Marijan Čabraja. Amerikanci su Gorici nudili milijun dolara odštete, ali je Čabraja na kraju završio u Dinamu za dvostruko veći iznos. 

Pročitajte više