Klauzula od milijardu eura za jednog od najvećih talenata svijeta. Uskoro potpisuje

Foto: EPA

PAU CUBARSI (17) novi je Barcelonin supertalent nastao u akademiji La Masiji. Španjolski stoper ove sezone upisao je 30 nastupa za momčad trenera Xavija Hernandeza, a da još nije postao ni punoljetan. Trenutni ugovor s Kataloncima vrijedi mu do 2026., no najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano objavio je da je spreman novi.

Deco, sportski direktor Barcelone, prije dva tjedna dogovorio je uvjete s Cubarsijevim agentima. Romano je otkrio da se trenutno uređuju sitnice i da bi Cubarsi uskoro trebao staviti potpis na ugovor koji će imati ugrađenu otkupnu klauzulu od milijardu eura. Naravno, Barcelona ne misli da će itko isplatiti taj iznos za igrača, već ga želi zaštititi kako joj ga netko ne bi mogao "oteti" u slučaju da stavi nižu klauzulu.

Lewandowski nije mogao vjerovati koliko Cubarsi ima godina

Napadačka zvijezda Barcelone Robert Lewandowski navodno nije mogao vjerovati da Cubarsi ima, u tom trenutku, svega 16 godina. Nagli uzlet mladog braniča rezultirao je pozivom španjolske reprezentacije, za koju je u prijateljskim utakmicama s Brazilom (3:3) i Kolumbijom (0:1) odradio ukupno 16 minuta.

Transfermarkt, stranica specijalizirana za vrijednost nogometaša, procjenjuje ga na 25 milijuna eura.

Pročitajte više