Spreman za nastavak vladavine: Đoković osvojio ekshibicijski turnir u Emiratima

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je Kevina Andersona u finalu ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju s 4:6, 7:5 i 7:5. 

Iako se radilo o ekshibiciji, oba tenisača su dala sve od sebe i na trenutke pokazala razinu tenisa kao da sezona traje već nekoliko mjeseci.

Đoković je u prvom setu popustio kod rezultata 4:4, iako je do tada bio bolji igrač. Anderson radi jedini break u setu i sigurno ga osvaja sa 6:4.

Srbin je osim tog trenutka dekoncentracije bio bolji igrač, ali i Južnoafrikanac je igrao jako dobro. Kao u prvom setu, Đoković je ponovno propustio jednu break priliku u drugom, da bi napokon iskoristio treću priliku u meču kod vodstva 6:5 za osvajanje seta.

Veliku borbu gledali smo u trećem setu. Đoković je pri rezultatu 5:4 propustio tri vezane meč lopte na servis Andersona, od toga jedan zicer. Dvije prilike ponovno je dobio kod vodstva 6:5. Napokon je potvrdio pobjedu iskoristivši petu meč loptu nakon fenomenalnog poena. 

Đoković je tako na najbolji način najavio 2019. nakon fenomenalne 2018. gdje se vratio na razinu dominantnog tenisa kakvog je prikazivao prije nekoliko sezona. Osvojio je Wimbledon, US Open, a godinu je okončao kao prvi tenisač svijeta.

Za treće mjesto turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Karen Hačanov pobijedio je Dominica Thiema sa 6:3, 4:6 i 10:3. Zbog toga što se radilo o meču za treće mjesto, treći set odlučen je u super tie-breaku.

Nova teniska sezona službeno kreće 31. 12., turnirima u Brisbaneu, Puneu i Dohi. 

Pročitajte više