Spremni za finale: Ne bojimo se odgovornosti!

"POKUŠAT ćemo iskoristiti priliku koja se ukazuje i ne bježimo od odgovornosti", rekao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Goran Prpić.

Na konferenciji za novinare, održanoj u Poreču u ponedjeljak, na okupu je bila kompletna hrvatska reprezentacija koju predstojećeg vikenda čeka polufinalni susret Davis Cupa protiv Češke. Uz izbornika Prpića na novinarska pitanja odgovarali su Marin Čilić, Ivo Karlović, Roko Karanušić i Lovro Zovko.

"Opet smo u istom sastavu, ponovno u gradu koji nam je u prethodna dva susreta (protiv Čilea i SAD-a, op.a.) bio izvanredan domaćin i pomogao nam da se opet ovdje nađemo. Pokušat ćemo u susretu sa Češkom iskoristiti priliku", rekao je Prpić i dodao:

"U nedjelju smo prvi put trenirali, a igralište je izvrsno, baš po našim željama, jednako kao i u prethodna dva susreta. Naše razmišljanje je slično kao i uoči susreta s SAD-om. Sva četiri pojedinačna dvoboja su otvorena i tu tražimo našu šansu. U paru je prednost na češkoj strani, ali razlika nije kao kad smo igrali protiv braće Bryan."

Marin Čilić je u Poreč stigao nakon dosad najvećeg uspjeha na Grand Slam turnirima. Na US Openu je došao do četvrtfinala, a među ostalima svladao je i drugog tenisača svijeta, Škota Andyja Murraya.

"Prezadovoljan sam nastupom na US Openu. Igrao sam dosta mečeva, fizički sam spreman. Slijedi trening, prilagođavanje na nove uvjete i gledamo pozitivno prema onom što nas čeka."

Ivo Karlović je dodao:

"U Americi sam očekivao bolje rezultate, ali to je sad iza mene. Sasvim sam okrenut prema ovom susretu u Davis Cupu, a mislim da smo kao ekipa spremni. Imamo šansu za pobjedu."

Za razliku od Čileanaca u 1. kolu (koji su došli bez Fernanda Gonzaleza), i SAD-a u četvrtfinalu (bez Andyja Roddicka) Češka je u Poreču u najjačoj postavi, s Radekom Štepanekom (16. na ATP listi) i Tomašom Berdychom (18.). Uz njih su nominirani i Jan Hernych i Lukaš Dlouhy. Potonji u Poreč stiže u utorak, jer je u nedjelju s Indijcem Leanderom Paesom osvojio US Open u konkurenciji parova.

"Česi su bolji od nas ako se gleda rang lista, ali to su brojke na papiru. Mi smo izabrali zemljanu podlogu da oslabimo njihove igrače i stvorimo prednost za nas. Pokušat ćemo iskoristiti priliku i ne bojimo se odgovornosti", rekao je Prpić.

Susret Hrvatske i Češke igra se od 18. do 20. rujna u porečkoj dvorani Žatika. Ždrijebanje parova bit će napravljeno u četvrtak u 13 sati.

Pročitajte više