Spursi dali 43 koša u zadnjoj četvrtini

U PRVOJ finalnoj utakmici Zapadne konferencije San Antonio Spursi su u gostima svladali Phoenix Sunse sa 121:114 i poveli u seriji sa 1:0.

San Antonio je pobijedio "najjačim oružjem" Phoenixa - brzim i učinkovitim napadom, iako su Spursi ove sezone zapravo najbolja obranbena momčad Zapada. Tri četvrtine se vodila izjednačena borba, a onda je San Antonio "eksplodirao" u zadnjoj četvrtini kada su ubacili čak 43 koša uz šut 16:22.

Junak pobjede bio je pričuva Brent Barry (21), koji je u polufinalu protiv Seattlea imao prosječno pet koševa, a u zadnjoj četvrtini je ubacio 13 poena uz šut 5:5. Teksašani su imali i vrlo raspoložene Tonya Parkera (29), Tima Duncana (28,15 skokova) i Manu Ginobilia (20).

"Ovo je definitivno bila luda utakmica, ne sjećam se kada smo postigli toliko koševa. U zadnjoj četvrtini nam je sve ulazilo, a jako mi je drago zbog Barrya, koji se mučio protiv Seattle. Kada je ušao u svlačionicu svi smo mu pljeskali, on je najzaslužniji za pobjedu", kazao je Duncan.


Phoenixu je ipak nedostajao ozlijeđeni starter Joe Johnson, a vrlo loše su odigrali starteri Shawn Marion (3) i Quentin Richardson (7). Sjajni Amare Stoudemire (41) i Steve Nash (29, 13 asista) imali su malu pomoć od suigrača, a pričuve domaćina dali su svega 13 koševa.

"San Antonio je najbolja momčad lige i ukoliko ih želite pobijediti morate odigrati najbolje. Mi to večeras nismo radili, a oni su pokazali najbolje što imaju. Svaka im čast", riječi su trenera Sunsa Mikea DAntonia.

Sljedeći susret igra se za dva dana također u Phoenixu.

Pročitajte više