Spursi iskoristili neigranje Nowitzkog

U ČETVRTOJ utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige košarkaši San Antonio Spursa svladali su u gostima Dallas Maverickse 102:95. U seriji na četiri pobjede San Antonio vodi 3:1, a sljedeća utakmica igra se za dva dana u njihovoj dvorani.

Kako je u trećoj utakmici najbolji igrač Dallasa Nijemac Dirk Nowitzki ozlijedio koljeno i nije mogao igrati, put do pobjede Spursa u "Teksaškom obračunu" bio je olakšan. Ponovno je za Mavse bio koban dvojac Tony Parker (25) - Tim Duncan (21, 20 skokova), kojima su se ovaj put pridružili i Argentinac Manu Ginobili (21) i Stephen Jackson (17).

S tako raspoloženim napadom San Antonia i bez "wunderkinda" Nowitzkog, domaćini su se još dobro držali - vodili su 52:47 na poluvremenu, a sredinom treće prednost je narasla na 64:55. No, trojcu Michael Finley (25)- Steve Nash (25) - Nick Van Exel (22) ipak je nedostajao plavokosi Nijemac da bi tu prednost održali. Spursi su brzo napravili seriju 22:6 i u zadnju četvrtinu ušli sa 77:70 što su sačuvali, mada su Mavsi tri i pol minute prije kraja tricom Raefa LeFrentza došli na 91:89.

Pročitajte više