Spursi korak do naslova

KOŠARKAŠI San Antonio Spursa došli su korak do drugog naslova pobjednika NBA lige u posljednjih pet godina.

U petom susretu finala doigravanja Spursi su u gostima pobijedili New Jersey Netse sa 93:83 i tako poveli sa 3:2 i za osvajanje naslova potrebna im je još jedna pobjeda.

Gosti su od samog početka dominirali i vodili skoro cijelu utakmicu. Sve četiri četvrtine okončali su u svoju korist. Najzaslužniji za pobjedu Spursa ponovo je bio Tim Duncan (29 koševa i 17 skokova), kojem se ovoga puta u ključnim trenucima pridružio i veteran Steve Kerr. Bivši branič Chicaga, koji je u redovima Bullsa osvojio četiri uzastopna naslova prvaka (1996 - 1999), tri minute prije kraja zabio je tricu za 83:76, potom je ukrao loptu Kenyonu Martinu, te ubacio još dva koša. "Steve je bio briljantan. Svoj posao je obavio savršeno. Njegove tri akcije definitivno su prelomile susret," smatra trener San Antonia, Gregg Popovich. Tony Parker i Malik Rose su ubacili po 14, a Emanuel Ginobili 12 koševa.

U redovima domaće momčadi Jason Kidd je upisao 29 koševa, 7 skokova, 7 asistencija i dvije ukradene lopte. Richard Jefferson je pridodao 19, a Williams 10 koševa. Martin je ubacio svega četiri, dok se Dikembe Mutombo nije upisao među strijelce. Uz loš učinak centara Netsi su imali i tek 35 posto šuta.

Osim što se šesta utakmica igra u San Antoniu protiv Netsa je i tradicija. Jer niti jedna momčad u NBA ligi nije preokrenula 2:3 od 1985. godine kada se igra 2-3-2 formatom.

"Teško je igrati protiv Spursa s jednim raspoloženim igračem. međutim, nismo se predali, još uvijek ništa nije gotovo," kazao je trener Netsa, Byron Scott.

Pročitajte više