Spursi poveli sa 1:0

U PRVOM dvoboju velikog finala NBA lige San Antonio Spursi su pobijedili New Jersey Netse sa 101:89.

Junak dvoboja u SBC Centru bio je centar Spursa, Tim Duncan, koji se razigrao u drugom poluvremenu i na koncu prikupio 32 koša, 20 skokova, 7 blokada, 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Prva zvijezda teksaške momčadu u prve dvije četvrtine postigla je tek osam koševa, no nastavak utakmice je bio je briljantan. Dvoznamenkasti broj koševa u redovima domaćina ubacili su i Tony Parker (16), David Robinson (14), Malik Rose (12) i Stephen Jackson (12).

"Bez obzira na moj učinak, ostali igrači sjajno su iskoristili suparnička udvajanja. Pobjeda na otvaranju serije uvijek je važna," kazao je Duncan.
Trener Netsa, Byron Scott izvrtio je četvoricu igrača na Duncanu, no bez uspjeha. Dvostruki MVP lige je izluđivao Kenyona Martina, Aarona Williamsa, Rodneya Rogersa i Dikembe Mutomba. "Jednostavno nismo uspjeli pronaći lijek za Duncana," kazao je Scott.

Ovo je bio prvi poraz Netsa u doigravanju nakon 10 uzastopnih pobjeda, a jedan od razloga teškog poraza bilo je i vrlo loše izdanje Jasona Kidda, koji je postigao svega 10 koševa, uz šut 4-17. Prvi strijelac gostiju bio je Kenyon Martin (21), dok su Lucious Harris i Richard Jefferson dodali po 15 koševa.

Druga utakmica finalne serije, koja se igra na četiri pobjede, na rasporedu je u petak, također u San Antoniu.

Pročitajte više