Spursi tricaškim rekordom ispratili Jazzere

KOŠARKAŠI San Antonio Spursa na pola su puta do svog trećeg velikog finala u posljednjih pet godina. U drugoj utakmici finala Zapadne konferencije na svom su terenu svladali Utah Jazz sa 105-96 i poveli sa 2:0 u seriji koja se igra na četiri pobjede. 

Baš kao i u prvoj utakmici, Spursi su furiozno stigli do prednosti u drugoj četvrtini, da bi se Utah u posljednjoj dionici uspjela približiti na svega pet koševa zaostatka. No, ako je trener Jerry Sloan nešto i mogao napraviti da spriječi mlaku igru koju je njegova mladost prikazala u prvoj utakmici, protiv tricaša San Antonia zaista nije bilo učinkovitog lijeka. Spursi su ostvarili i novi klupski rekord u broju postignutih trica u doigravanju pogodivši 13 šuteva iza linije 7,24 metra.

Ponovo je lider San Antonija bio Tim Duncan sa 26 koševa i 14 skokova, dok je Jazzere predvodio Carlos Boozer sa 33 koša i 15 skokova. Gordan Giriček za Utah je odigrao svega sedam minuta uz dva postignuta koša (šut iz igre 1-1).

"Svaki put kada bih krenuo u prodor, oni bi ostavili nekoga samog na šutu. Jednostavno su nas prisiljavali na šuteve izvana, a mi smo ih večeras pogađali." - prokomentirao je nakon susreta Tony Parker, koji je u pobjedu Spursa ugradio 17 koševa i 14 asistencija.

Bila je to 18. uzastopna pobjeda San Antonija protiv Utaha na domaćem parketu što je najduži takav niz u NBA. Treća i četvrta utakmica igrat će se u Salt Lake Cityju u subotu i ponedjeljak.

D.R.

Pročitajte više