SRAMOTA Kenijska maratonka srušila se 80 metara prije cilja i nitko joj nije želio pomoći

Foto: Screenshot

NEVJEROJATAN manjak sportskog duha i ljudskosti pokazali su trkači na 39. varšavskom maratonu koji se održavao prošlog vikenda.

Kenijska trkačica Recho Kosgei je nakon dva i pol sata maratona imala tri minute prednosti pred konkurencijom. No, samo 80 metara prije cilja počela se rušiti i nikako nije mogla ustati na noge.

Nitko od liječnika joj nije priskočio u pomoć, a tek ju je Slovak Marek Hladik pokušao osoviti na noge. No, nakon što je vidio da Kenijku noge uopće ne slušaju samo je nastavio dalje. Etiopljanka Bekelu Beji je, dok je Hladik pokušavao pomoći njezinoj kolegici, samo je protrčala kraj nje i na kraju došla do pobjede.

"Pravila nalažu da liječnička pomoć znači i diskvalifikaciju. Kenijska trkačica nije pokazivala da želi pomoć pa joj nitko nije želio ugrožavati eventualnu pobjedu. Bila je pri svijesti i mislili smo da će nastaviti utrku", stoji u službenom priopćenju organizatora.

Kosgei nikako nije mogla nastaviti utrku, pala je u nesvijesti i na kraju je završila u bolnici gdje se dobro oporavlja. Najvjerojatnije se srušila jer nijednom tijekom 42 kilometra utrke nije popila nimalo vode.

Pročitajte više