Sramotna (ne)potražnja za Owenovim dresom

KADA ZA nekog igrača Alex Ferguson danas kaže:"On je svjetska klasa i dokazani strijelac. Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna", na što se jedan Bobby Robson nadoveže i istakne: "To je rođeni golgeter, a takvi koji to mogu pokazati na najvećem nivou su rijetki", malo tko će pomisliti da se radi o Michaelu Owenu, najnovijem pojačanju Manchester Uniteda.

Nakon što je čelništvo kluba sa Old Trafforda objavilo da je upravo 29-godišnji Owen zamjena za Cristiana Ronalda, veliki broj navijača bio je šokiran, shvatili su tu vijest kao sprdnju. Mnogi su smatrali da Ferguson želi pomoći omalenom Englezu, da je to vrsta humanitarne pomoći. Ipak, realnost je nešto sasvim drugačije i unatoč brojnih ozljedama koje je doživio u posljednje vrijeme, nogometni stručnjaci vjeruju u Owenove sposobnosti i kvalitete.

Sam Michael iznimno je sretan raspletom, priznavši je da ovakvo nešto nije očekivao: "Sjajan je osjećaj potpisati za Manchester United. Nisam ni u najluđim snovima mislio da ću zaigrati za United, ali tada sam dobio poziv od menadžera Fergusona i sastao se s njim. Bio sam pomalo šokiran, ali jako sam sretan što su se stvari tako brzo odvile. U Newcastleu nisam bio toliko uspješan, ali prije toga je moja karijera bila dobra i nadam se da će me igre u vrhunskom klubu poput Manchestera ponovo lansirati u sam vrh".

"Vjerujem da mogu postići dosta golova i njima pomoći momčadi da ostvari nove uspjehe. Teško mi je zasad bilo što više reći jer sam tek potpisao ugovor, ali dođete u United normalno je da razmišljate o naslovima, sjajnom stadionu i brojnim navijačima", zaključio je Owen.

Usprkos uvjeravanjima da je Owen pravo rješenje, navijači ManU nisu ga prihvatili. Vrlo dobro o tome govori i podatak koji je danas osvanuo u engleskim medijima kako u Unitedovom dućanu na Old Traffordu nitko nije zatražio, a kamoli kupio dres sa imenom ovog bivšeg engleskog reprezentativca. Samim time, u službenoj prodavaonici za sada uopće ne razmišljaju o stavljanju tog dresa u ponudu jer potražnja ne postoji. Hoće li se situacija promijeniti kada i ukoliko Owen proigra? Nema sumnje da hoće, ali ovakav "doček" Owen svakako nije zaslužio.

Pročitajte više