Sramotna statistika meča Fury vs. Kličko

Foto: Guliver Image/Getty Images

DVA dana nakon šokantnog poraza Vladimira Klička i ustoličenja novog boksačkog kralja Tysona Furyja, vrijeme je za statistike.
 
One su, očekivano, porazne. Svi koji su gledali dvoboj su svjesni da to tehnički nije bio najimpresivniji boksački meč koji smo gledali. No, od Klička i nismo drugo očekivali jer se on na sličan način bori godinama. Furyja ograničavaju njegovi gigantski gabariti pa barem u tom dijelu ima opravdanje zašto mu statistike nisu impresivne. No, njega to zapravo ne treba brinuti. Nakon 4200 dana je detronizirao velikog Ukrajinca.
 
U čitavih 12 rundi dvoboja u Dusseldorfu, Fury je pogodio 86 od tek 371 bačenog udarca. To je otprilike 23 posto. Kada to raspodijelite po rundama, Fury je dijelio tek 31 udarac prosječno u svakoj od 12 rundi.
 
Ta statistika nije niti blizu toliko porazna kao ona dotadašnjeg prvaka koji je ukupno ispalio tek 231 udarac uz 52 koja su sjetjela na glavu Irca. I to je točno 23 posto kao i kod Furyja. Raspodjeljeno po rundama ispada da je Kličko u svakoj pokušao tek 19 puta, a pogodio tek 4.
 
Prije uzvrata 39-godišnjeg Klička čeka mnogo promjena jer na ovakav način će teško vratiti izgubljene pojaseve.
 

Pročitajte više