Srbi ne žele u Split: Nadamo se da ITF neće potpisati visokorizični meč

SRBI ne žele igrati četvrtfinalni Davis Cup susret protiv Hrvatske u Splitu pod izlikom da bi gostovanje u najvećem dalmatinskom gradu bio "visokorizičan meč". Srpski izbornik Bogdan Obradović smatra da bi Zagreb bio puno bolje rješenje. S njim se, zanimljivo je, slaže i bivši hrvatski izbornik, a danas savjetnik srpske Davis Cup reprezentacije Nikola Pilić koji je nakon pobjede protiv SAD-a izjavio da je "njihova" momčad bolja od hrvatske.

"Naši reprezentativci su pokazali u meču protiv SAD-a da imaju junačko srce i očekujem da će ih i protiv reprezentacije Hrvatske voditi ista motivacija. Upravo je motivacija odlučujući faktor koji će, nadam se, nama donijeti pobjedu i plasman u polufinale", rekao je Obradović dodavši:

"Nadam se da će Međunarodna teniska federacija izaći u susret zahtjevu našeg tima da se meč s Hrvatskom igra u Zagrebu, a ne eventualno u Splitu. Nade sam da će ITF prihvatiti naše razloge, s obzirom na činjenicu da bi se u Splitu igrao visokorizičan meč."

Pilić: U Splitu neću sjediti na klupi, jer sam tamo rođen

Niki Pilić se nadovezao rekavši da mu je prolaz protiv Amerikanaca izuzetno drag, a da su nijanse odlučile pobjednika.

"Ovo mi je posebno draga pobjeda jer su momci odradili posao kao pravi mušketiri, uz devizu jedan za sve - svi za jednog. Zajedništvo je ono što ovaj tim čini jakim", rekao je Pilić ocijenivši da bi bilo dobro da se četvrtfinale protiv Hrvatske igra u Zagrebu jer sigurno ne bi sjedio na srpskoj klupi u gradu u kojemu je rođen, ali bi mogao savjetovati u Zagrebu.

"Srpska momčad je nekoliko milimetara bolja od hrvatske", zaključio je Pilić.

Pročitajte više