Srbi žele 29. siječanj proglasiti praznikom: "Orlovi prvi do prvih", "Dva od tri, nije loše"!

DVA od tri. Srpski mediji su u euforiji jer su njihovi sportaši u tri ranije izborena finala osvojili dva zlata. Jedini koji se nisu okitili zlatom su srpski rukometaši koji su izgubili u BeoAreni od Danske. Međutim, nitko u Srbiji im neće zamjeriti što su drugi u Europi.

"Bravo majstori. Nigdje nas nigdje nije bilo u ovom sportu. Godinama smo gledali druge reprezentacije kako se "šepure" medaljama. Nadali smo se da će ovaj fantastičan dan zaokružiti i rukometna reprezentacija Srbije. Nisu uspjeli osvojiti zlatnu medalju. Izabranici Veselina Vukovića do prije dva tjedna bili su anonimni igrači, a sada su ostvarili povijesni uspjeh."

"Pobjeđivali su redom Dansku, Hrvatsku, Švedsku, Njemačku, Poljsku. Prvi su u povijesti srpskog rukometa došli do finala EP-a, ali tamo su bili mirniji i spretniji Danci. Orlovi su sagorjeli u želji da razvesele navijače u prepunoj Beogradskoj areni ", piše Mondo.rs, uz naslov: "Orlovi" prvi do prvih.

Blic: Rukomet se vratio kući

Blic piše kako je uspjeh rukometaša još veći od uspjeha Đokovića i vaterpolista Srbije jer se napokon rukomet vratio u Srbiju.



"Bilo je jasno kako Danci neće ispustiti ukazanu šansu, a čudo je ovog puta bilo na nekom drugom mjestu. Malo u Melbourneu, malo u Eindhovenu, dok je u Areni bilo samo jedno veliko "hvala". Da, hvala za to što se rukomet vratio kući".

Da se rukomet vratio kući smatra i B92.

"Ovo je prva medalja u rukometu za samostalnu Srbiju i prva medalja poslije 11 godina i bronce osvojene na SP-u 2001. godine", stoji u tekstu.

Srpski mediji prenose i izjave srpskih sportaša koji su bodrili vaterpoliste, rukometaše i Đokovića, a svi su složni kako bi 29. siječanj trebao postati državni praznik.

"Dva zlata i jedno srebro! Sve čestitke momcima koji su danas pokazali što je ljepota i draž sporta. Još jednom svaka čast šampionima! 29. siječanj bi trebao biti državni praznik, na taj dan bi svi izašli na ulice i bavili se sportom", predložio je košarkaš Marko Kešelj, a prenosi Mondo.

Pročitajte više