SRBIJA - KOSTARIKA 1:0 Remek-djelo Kolarova odlučilo utakmicu

Foto: Epa

SRBIJA je čudesnim golom Aleksandra Kolarova iz 56. minute pobijedila Kostariku 1:0 u susretu prvog kola skupine E odigranom u Samari.

Nakon utakmice između Španjolske i Portugala (3:3) ova je utakmica bila bez dvojbe najkvalitetnija predstava do sada na SP-u. Ne kažemo da je ovo bila neka rapsodija nogometa, ali prema onome što su na otvaranju pokazali Francuzi, Argentinci, Urugvajci ili Peru te Danska, susret u Samari bio je više nego solidan.

Od početka su obje momčadi krenule živo, brzo i ambiciozno. Tempo je bio zaista dobar i prilike su se redale ispred Navasa i Stojkovića.

Kostarika je u prvih pola sata dobro stajala, možemo čak i kazati da su bili nešto konkretniji, no koncem prvog poluvremena Srbija je preuzela konce igre, nametnula je svoj ritam i dominirala do kraja susreta.

Pred Navasom su se redale šanse, a vratar Reala bio je najzaslužniji što Srbija nije zabila dva, tri gola. Posebno je bila dojmljiva obrana zicera Stefanu Milinkoviću-Saviću iz 50. minute. Najbolji igrač utakmice, sjajni Mitrović, fantastično je proigrao veznjaka Lazija, a ovaj je sam izašao pred Navasa. Mogao ga je pitati u koji će mu kut gađati, ali je golman Reala dokazao da je jedan od najboljih na svijetu. Čudesna je to obrana bila.

Ipak, šest minuta kasnije ni svemogući Navas nije mogao obraniti slobodnjak Kolarovu. Igrač Rome pokazao je zašto je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka na svijetu. S nekih 20-ak metara pogodio je same rašlje Navasova gola. Strašan gol.

Srbija do kraja utakmice nije stala niti je čuvala rezultat. Igrači Mladena Krstajića zaigrali su malo opreznije, stali su na loptu, ali i dalje su stvarali prigode, dok su igrači Kostarike izgubili dah, fizički su potpuno pali i dojma smo da su i sami bili svjesni da do gola protiv ovako dobre Srbije ne mogu doći.

Srbija je pobjedom otvorila ovaj turnir i pokazala je jako ozbiljan nogomet. Fizički su izrazito moćni, znaju igrati i imaju tog strašnog Mitrovića. Bit će ozbiljan rival svakome do kraja turnira i ako se psihički ne raspadnu, a to im je uvijek bio problem, mogli bi u Rusiji napraviti zaista dobar rezultat..

 

 

 

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više