RUKOMETNI EURO

Srbija pred Francusku dobiva ogromno pojačanje

Foto: EPA

SRPSKI rukometaši večeras od 20:30 igraju posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva, a protivnik će im biti reprezentacija Francuske.

Za prolazak u sljedeću fazu natjecanja im treba senzacija i pobjeda nad Francuskom, a do nje će pokušati doći s najboljim igračem u kadru. Petar Nenadić nije nastupio u prve dvije utakmice grupne faze, ali sada će se priključiti momčadi kako bi s njom pokušao napraviti čudo.

Nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde zauzet će mjesto Petra Đorđića. Bio je Nenadić u planovima Tonija Gerone za Euro, ali je u prosincu doživio ozljedu butnog mišića. Procjene su govorile da će as mađarskog Veszprema propustiti šest tjedana, ali se on ranije oporavio i dolazi na Euro.

Vrijedi istaknuti da je ova vijest bitna i za hrvatsku reprezentaciju. Hrvatska je favorit u današnjem susretu s Ukrajinom, kao što je i Francuska favorit protiv Srbije. Svaka pobjeda Francuske ili remi vodi Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. Hrvatsku bi s turnira izbacila svaka pobjeda Srbije između dva i šest razlike. Hrvatska ispada i u slučaju pobjede Srbije od jedan razlike u kojoj bi zabila barem 26 golova ili od sedam razlike u kojoj bi Francuska zabila barem 18.

Pročitajte više