Srbija u hrvatskoj skupini napravila čudesan preokret i srušila svjetske prvakinje

Foto: Screenshot Twitter EHF

RUKOMETAŠICE Srbije napravile su pravi podvig u prvom kolu Eura u rukometu koji se igra u Danskoj.

Srbija je nakon nevjerojatnog preokreta pobijedila svjetske prvakinje Nizozemke 29:25 iako je na poluvremenu gubila čak 15:9 i ostala bez najbolje igračice Andree Lekić, koja se teže ozlijedila.

Pobjeda Srpkinja posve je neočekivana zbog toga što su na prvenstvo došle oslabljene zbog pojave koronavirusa, a senzacionalno je da su Nizozemke prvo poluvrijeme dobile s čak šest razlike. Polovicom drugog dijela bilo je 22:16 za svjetske prvakinje, a Srpkinje su potom serijom 7:0 u furioznoj završnici sve nadoknadile. Zabile su u drugom poluvremenu čak 20 golova, a primile svega 10 i ubilježile veliku pobjedu.

Junakinja susreta bila je desno krilo Katarina Krpež-Šlezak s čak 11 golova, briljirala je vratarka Jovana Risović, dok je Nizozemke predvodila Snelder s pet golova. 

U istoj skupini igraju još Hrvatska i Mađarska, a Hrvatska je jučer pobijedila Mađarsku 24:22.

Hrvatska sutra u drugom kolu od 18:15 igra protiv Nizozemske. Nizozemska je sastav koji je posljednjih šest velikih svjetskih natjecanja (Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva), osvojio pet medalja i jedno četvrto mjesto. U Dansku je doputovala bez nekoliko jakih aduta koji su donijeli zlato iz Japana prošle godine na Svjetskom prvenstvu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više