Srbin koji je navijao za Rebića: "Čeka ga ludi doček u Frankfurtu"

Foto: Eintracht / Pixsell / Goran Stanzl

ANTE REBIĆ imao je fantastičnu sezonu u Eintrachtu, s kojim je osvojio njemački kup nakon 30 godina, a onda s Hrvatskom stigao do povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U finalu kupa je s dva gola srušio Bayern, a točku na i stavio je sa zvukom sirene Mijat Gaćinović. Srpski i hrvatski nogometaši, osim što su suigrači, i veliki su prijatelji.

Tako je Gaćinović nakon finala prevodio Rebiću pitanja njemačkog novinara, a Hrvat ga u jednom trenutku pitao: "Brate, što kaže ovaj?" 

No, to nije sve. Uoči polufinala Hrvatske i Engleske, Eintracht je poslao poruku podrške Rebiću, a tu je, naravno, bio Gaćinović, koji mu je poručio: "Sretno, Paljo, ti da ih riješiš." 

Rebić je trenutačno na odmoru, a Gaćinović, koji na iznenađenje mnogih nije pozvan u reprezentaciju Srbije na SP, u razgovoru za Mondo otkrio je da sprema doček prijatelju u Frankfurtu...

"Rebić i ne sluti kakav mu doček Luka Jović i ja pripremamo u Frankfurtu. Bit će spektakularniji od onog otvorenog autobusa u Zagrebu. Očekuje nas teška zadaća da ga uvjerimo da ostane u Eintrachtu jer ponude pršte sa svih strana. Najviše iz Engleske. Čujemo se skoro svaki dan, eno ga u Splitu, kaže da ne može izaći na ulicu od obožavatelja i obožavateljica", otkrio je Gaćinović, inače bivši igrač Vojvodine.

Brojni srpski mediji proslavu hrvatskog srebra gledali su u sjeni Thompsona, koji je na poziv igrača i izbornika bio u Zagrebu...

"Nisam ga pitao ništa oko Thompsona. Koliko znam, nije objavljivao fotografije na društvenim mrežama i to mi je dovoljno. Ante je odigrao fantastično cijeli turnir i pripada mu velik dio zasluga za povijesni uspjeh Hrvatske. Možemo mnogo toga naučiti na njihovom primjeru jer su dokazali da se i male zemlje mogu uhvatiti u koštac s nogometnim velesilama", zaključio je Gaćinović.

S obzirom na interes Manchester Uniteda i Bayern Münchena za Rebića, teško će novu sezonu prijatelji igrati u istom klubu. No Rebić ima 24, a Gaćinović 23 godine pa se možda ponovno sretnu na nekom travnjaku u istom dresu. 

Pročitajte više