SERIE A

Srbin od sto milijuna eura zabio nakon tri mjeseca pa zaplakao

Screenshot: Twitter

DOČEKAO je konačno Sergej Milinković-Savić i svojih pet minuta. Trpio je kritike od dana kad je potpisao novi ugovor, javnost je tražila da igra barem slično kao i prošle sezone, novinari su u njemu vidjeli krivca za Laziovo posrtanje, navijači su ga uzeli na zub i otvoreno kritizirali.

Ali trener Simone Inzaghi čvrsto je stajao uz njega sve ovo vrijeme i stavljao ga u prvih 11, a onda je Sergej Milinković-Savić na premijeri 17. kola talijanske Serie A odlučio svima pokazati da nije zaboravio igrati nogomet.

SMS zabio nakon 90 dana, slomile ga emocije

Otvorio je ekipi iz glavnog grada Italije put ka prvoj pobjedi poslije sedam sušnih utakmica, bilo u Serie A, bilo u Ligi prvaka.

Reprezentativac Srbije bio je među najzaslužnijima za pobjedu nad Cagliarijem 3:1, kojom su se Rimljani, barem privremeno, vratili na poziciju koja jamči plasman u Ligu prvaka. Jednako važno je što su i proigrali. Lopta je klizila od noge do noge kao u slavnim danima, redale su se šanse te gosti sa Sardinije mogu biti zadovoljni da su matirani samo triput.

Očekivanu dominaciju Lazija okrunio je u 12. minuti upravo SMS koji je u mrežu pospremio jedan odbijanac. Poslije točno 90 dana zabio je zgoditak, a onda su proradile i emocije i čini se da je bilo suza koje su posvjedočile o psihičkom stanju mladog Srbina. Rimski Olimpico ga je pozdravio aplauzom u 69. minuti kada je mjesto na terenu prepustio Lucasu Leivi.

Badelj na klupi, Bradarić odigrao čitavu utakmicu

Acerbi je povećao na 2:0 u 23. minuti, dok je Senad Lulić zabio za 3:0 u 67. minuti utakmice. Poraz Cagliarija ublažio je Joao Pedro golom s bijele točke u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Milan Badelj ostao je na klupi Lazija, koji je sada četvrti na ljestvici s 28 bodova, jednim više uz utakmicu više od petog Milana koji od 15 sati igra protiv Fiorentine.

Filip Bradarić igrao je cijelu utakmicu za Cagliari, Marko Pajač je odigrao drugo poluvrijeme za momčad sa Sardinije, dok Darijo Srna nije imao pravo nastupa zbog suspenzije. Sa 17 bodova Cagliari je trenutačno 13. na tablici.

Od 15 sati igraju Milan - Fiorentina, Empoli - Sampdoria, Genoa - Atalanta, Napoli - SPAL, Sassuolo - Torino i Udinese - Frosinone, od 18 sati na teren će Chievo - Inter i Parma - Bologna, dok će kolo zaključiti Juventus - Roma od 20:30.

Uoči tih utakmica vodeći Juventus ima 46 bodova, Napoli je drugi s 38, a Inter treći s 32 boda.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više