Srebrenko Posavec neće u Dinamo, Farmaceuti ne puštaju igrače u suparničke redove

TRENER Dinama i budući sportski direktor Zvjezdan Cvetković rekao je kako bi u Maksmiru volio vidjeti dvojicu igrača Slaven Belupa, a riječ je o Srebrenku Posavcu i Ognjenu Vukojeviću. Međutim, predsjednik Slaven Belupa Miroslav Vitković kaže kako Farmaceuti neće dobre igrače puštati u suparničke klubove.

"Ako netko želi otići, prednost će imati kvalitetne ponude iz inozemstva s kojima će biti zadovoljni i igrači i klub. Uskoro ćemo održati sastanak na kojem ćemo odrediti ambicije za sljedeći sezonu. Ukoliko zacrtamo borbu za prve tri pozicije, sumnjam da ćemo pojačavati konkurente u 1. HNL." - kaže Vitković te dodaje da će za svakog igrača koji ode iz Koprivnice klub dovesti odgovarajuću zamjenu.

Inače, veznjak Farmaceuta od ljeta navodno više neće nositi koprivnički dres. Kako Jutarnji list doznaje od menadžera Danka Đikića, 25-godišnji Srebrenko od iduće sezone igrat će za niže rangirani Premier ligaški klub, koji se po snazi uspoređuje s Norwichem. Đikić nije htio otkriti o kojem je klubu riječ.

Posavec je dosad igrao u Muri, milanskom Interu, Hannoveru te u Varteksu u kojem čini jednu od najboljih veznih linija 1. HNL. Posavec smatra da je u milanski Inter otišao premlad, a iz Intera je otišao na posudbu u Hannover. U njemačkom klubu trener je bio njegov rođak Branko Ivanković, a kada je nakon nekoliko kola dobio otkaz, Srebrenku su također kola krenula nizbrdo.

Ako je vjerovati Đikićevim najavama, Posavec može pakirati kofere za Otok, međutim, on kaže da je za njega nogometni raj Španjolska. "Igra se tehnički dotjeran nogomet, ne tvrdo kao u Njemačkoj i Italiji, klima je sjajna..." - kaže Posavec kojemu će se španjolski san ipak ostvariti nekom drugom prilikom.

Dinamov novi trener Josip Kuže nedavno je pak rekao da bi volio na klupi, kao svog pomoćnika, vidjeti trenutnog pomoćnika Interovog trenera Srećka Bogdana. No, Tomislav Obradović je za Sportske novosti kratko rekao: "Ugodno je čuti takvu vijest, ali moj posao je vezan uz Inter."

Pročitajte više