Sretan 99. rođendan!

SPLITSKI Hajduk danas slavi 99. rođendan, a povodom toga danas je u 12 sati u predvorju poljudskog stadiona otkriven spomenik legendarnom Bernardu Bajdi Vukasu. Skulpturu su, u prisustvu mnogih uzvanika, zajednički otkrili sin pokojnog Bernarda Zdeslav, predsjednik uprave Hajduka Joško Svaguša i idejni začetnik akcije Vedran Bonačić.

"Ovim Vukasu iskazujemo trajnu zahvalu za sve ono što je napravio za Hajduk. Neki bi rekli da se on vratio u klub, ali Bajdo nikada nije ni otišao", kazao je tom prigodom Joško Svaguša. Nastavak svečanosti predviđen je za 15.30, kada je prijateljsku utakmicu odigrati Hajduk i Željezničar.

Pretplatnici će moći besplatno na tribine, ostalima su cijene 20 (sjever), 40 (istok) i 60 kuna (zapad). Na Hajdukovu feštu najavljuju dolazak i navijači iz Sarajeva, nema sumnje da će tribine stadiona prvi put ove godine privući značajan broj gledatelja, stoji na Hajdukovim službenim stranicama

Inače, bit će to sedma pripremna utakmica splitskih nogometaša ove godine. Imaju četiri pobjede (Young Boys, Legia, Malaga B i Junak), te po jedan remi (Austria Beč) i poraz (Arka). Dodajmo kako prvo prvenstveno kolo na rasporedu je za dva tjedna, Udruženje prvoligaša odgodilo je početak za sedam dana, bit će to prilika Poklepoviću da se bolje upozna s momčadi do dvoboja protiv Slaven Belupa.

U međuvremenu, jutros je na zgradi Auto Hrvatske u Splitu osvanuo veliki transparent s natpisom "Oćemo kodeks", što je još jedna u nizu poruka Torcide Upravi kluba.

Pročitajte više