NEUNIŠTIV Cro Cop dokrajčio Iranca za dvije minute i u 42. godini ispisao povijest!

 Foto: Getty Images/Guliver Image,  Facebook, Mirko Filipović, Pixsell/Igor Kralj

MIRKO FILIPOVIĆ u 42. godini života osvojio je još jedan veliki naslov u karijeri. Neuništivi Cro Cop u Saitama Areni u finalu Rizinova Grand Prixa krošeom je nokautirao Iranca Amira Aliakbarija. On ipak nije bio dostojan protivnik Filipoviću koji neumorno piše povijest slobodne borbe.

U polufinalu je Mirko za 50 sekundi koljenom nokautirao Estonca Baruta. U finale je ušao odlično pripremljen, dok je Iranac nakon dvije pobjede sudačkom odlukom bio nešto umorniji. No nema taktike kojom je mogao srušiti ovakvog Mirka. Uspio je tek gurnuti ga na konopce, no kada je Mirko uzvratio, bio je to kraj. Lijevim krošeom zaljuljao je 15 kilograma težeg protivnika, srušio ga na tlo i dokrajčio udarcima. Trebalo mu je manje od dvije minute.

Pobjedu posvetio sinu Ivanu

Jednu od najdramatičnijih godina u karijeri Mirko je zaključio velikim slavljem. Nakon meča zaplakao je u ringu i pokazao svima koliko mu ove pobjeda znači. Održao je i emotivni govor te posvetio pehar starijem sinu Ivanu. 

 

>>> PRATITE REAKCIJE NAVIJAČA: Što je ovo, predstavljanje je trajalo duže od borbe! 

TIJEK BORBI:

11:56 KRAJ! Mirko je krošeom zaljujao Iranca, srušio ga i dokrajčio serijom udaraca. Aliakbari ipak nije bio dostojan protivnik. 

11:53 Iranac gura Mirka u kut, ali on je ispružio koljeno i izgurao ga prema sredini. 

11:50 Krenuo je meč. Mirko strpljivo čeka šansu, Aliakbari je već promašio jedana udarac. Namješta se, ali za sada bez uspjeha. 

11:46 Kreće Mirko, čujemo Duran Duran. Njegov protivnik nastojat će u borbi skratiti distancu i baciti Mirka na pod. Hrvatski borac ipak je favorit. Sretno, Mirko!

 

 

11:40 Prvi u ring ulazi Mirkov protivnik, jaki i 120 kilograma težak Amir Aliakbari.

11:35 Kro Gracie je izneredio protivnika i slavi. Na redu je Mirko!!!  

11:15 Kreće borba Tatsuya Kawajiri - Kron Gracie, posljednja prije Mirkove! 

11:05 Gotova je još jedna bitka, ekspresno. Samo jedna borba je ostala do Mirkovog povratka u ring. Mogao bi postati prvak već u sljedećih pola sata.

10:50 Završena je još jedna borba, Japanska borkijna RENA pobijedila je Hannah Tyson Gujwan prekidom. Još samo dvije borbe do ulaska Mirka u ring.

10:00 Još tri borbe su preostale do velikog finala u kojem nastupa Cro Cop. 

> Kladionice su vidjele dovoljno: Mirko favorit uoči finala

Mirko je u ring ispraćen ovacijama Saitama Arene. Njegovo predstavljanje trajalo je duže od meča protiv 180 kilograma teškog Estonca kojeg je koljenom srušio i pobijedio u manje od minute. 

U finalu će imati dostojnog protivnika, sjajnog hrvača, ali i udarača bez poraza u slobodnoj borbi. Saznajte sve o Mirkovu protivniku.

  
 Rizin 4, raspored mečeva:

1. Tenshin Nasukawa - Kawika Oligo

2. Grand-Prix: Mirko Cro Cop - Baruto

3. Grand-Prix: Amir Aliakbari vs Valentin Moldavsky

4. Hayato "Mach" Sakurai - Wataru Sakata

5. Gabi Garcia - Yumiko Hotta

6. Kizaemon Saiga - Dillan West

7. Andy Nguyen - Miyuu Yamamoto

8. RENA - Hannah ''Tyson'' Gujwan

9. Hideo Tokoro - Erson Yamamoto

10.Tatsuya Kawajiri - Kron Gracie

11. Grand-Prix finale

 

Pročitajte više