Srna i Pletikosa sve dalje od Europe

NAŠI nogometaši Darijo Srna i Stipe Pletikosa nakon prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koju su za svoje klubove igrali u srijedu, imaju sve manje izgleda da prezime u Europi.

Naime, ukrajinski Šahtar poražen je od milanskog Intera u gotovo rutinskoj utakmici, dok je bugarski CSKA na svom terenu izgubio od nedostižnog Liverpoola. Počasni pogodak za za CSKA postigao je Dimitrov.

Europski prvak Liverpool je pobjedom nad klubom iz Sofije već napola kročio u sljedeće kolo, dok se za CSKA ne vjeruje da može napraviti veći obrat na Anfield Roadu.

Ukrajinski prvak Šahtar također je sve dalje od Lige prvaka. Iako je momčad iz Donjecka prošle godine namučila Milan i Barcelonu, od istog uspjeha u srijedu protiv Intera bili su doista daleko. Rezultat od 0:2 udaljio ih je i od Europe.

Naši reprezentativac Dario Srna odigrao je svih 90. minuta, te je dokazao kako njegova forma kreće uzlaznom putanjom. To se ne bi moglo reći i za Stipu Pletikosu, koji osim što ima problema s prijelaznim rokom, odnosno nesređenim klubskim statusom, još uvijek nije povećao svoju minutažu. Utakmicu protiv Intera, Pletikosa je uveličao tek bodrenjem suigrača s klupe.

U sve težoj poziciji nalazi se i Klasnićev Werder, koji je gostovanje u Baselu spasio Kloseovim pogotkom. Domaćin je u utakmicu ušao maksimalno, te je vrlo brzo postigao dva zgoditka. Klose je Werderu ipak ostavio malu nadu za ostanak u elitnom društvu. Naš golgeter Ivan Klasnić odigrao je svih 90 minuta, no nije se uspio upisati u strijelce.

Ostale utakmice trećeg pretkola završile su bez većih iznenađenja:

Srijeda:

Malmo (Šve) - Thun (Švi) 0:1 (0:1)

Brondby (Dan) - Ajax Amsterdam (Niz) 2:2 (1:1)

Artmedia Petržalka (Slk) - Partizan (SCG) 0:0

Šahtjor Donjeck (Ukr) - Inter (Ita) 0:2 (0:0)

Steaua Bukurešt (Rum) - Rosenborg (Nor) 1:1 (1:0)

Anderlecht (Bel) - Slavija Prag (Češ) 2:1 (2:1)

Basel (Švi) - Werder Bremen (Njem) 2:1 (1:0)

Rapid (Aut) - Lokomotiv Moskva (Rus 1:1 (0:1)

CSKA Sofija (Bug) - Liverpool (Eng) 1:3 (1:2)

Sporting Lisabon (Por) - Udinese (Ita) 0:1 (0:1)

Utorak:

Manchester United (Eng) - Debrecen (Mađ) 3:0 (1:0)

Everton (Eng) - Villarreal (Špa) 1:2 (1:2)

Wisla (Polj) - Panathinaikos (Grč) 3:1 (1:1)

Anorthosis Famagusta (Cip) -Rangers (Ško) 1:2 (0:0)

Valerenga (Nor) - Club Brugge (Bel) 1:0 (0:0)

Real Betis (Špa) - Monaco (Fra) 1:0 (0:0)

Pročitajte više