Napad na Ukrajinu

Srna i Vukojević napustili Kijev

Foto: Instagram

HRVATSKI sportaši i treneri napuštaju Ukrajinu, zemlju koju je napala Rusija. Sinoć je Kijev napustio Darijo Srna, sportski direktor Šahtara, zajedno s njim i fizioterapeuti koji godinama rade u klubu iz Donjecka Bojan Radanović i Igor Gršković. Oni su se zaputili prema Mađarskoj.

Ranije je u Zagreb automobilom preko Moldavije pa avionom iz Rumunjske stigao Ognjen Vukojević, bivši hrvatski reprezentativac, aktualni pomoćni trener kijevskog Dinama. 

"Sve je nesigurno. Vidite i sami što se događa. 20 sati puta i evo, hvala Bogu, tu sam. Ali, tamo su ostali moji igrači, moji prijatelji, cijeli život sam tamo. Jedva čekam da se vratim, ali u mirnu Ukrajinu", rekao je Vukojević iz zagrebačke zračne luke za HRT i opisao što se događalo u posljednja 24 sata u Ukrajini. 

"U trenutku napada bili smo u trening-kampu, ali već smo znali da je to neizdrživo. Vratili smo se s priprema iz Turske, a kad vas u pet ujutro probude eksplozije i sirene.... To smo već prošli u Hrvatskoj, a sada drugi put. Vjerujem da to više nikad neću doživjeti."

Srna: Ovo nema smisla

"Samo da prijeđem granicu, da dođem do neke granice Europske unije i da uđem 'svoj na svome' jer ovo jednostavno nema smisla za nikoga. Ovo su takvi stresovi i takvi šokovi da ne znam što da vam kažem. Teška je ovo situacija. Dva dana smo već u skloništu, izađemo tu i tamo, odem kući po neke stvari pa se vratim jer je to blizu", izjavio je Srna jučer ujutro.

Ukrajince je nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije opisao kao dobre ljude koji nisu nikome ništa loše napravili. "Imaju veliko srce, zaslužuju mir", istaknuo je i naglasio da situacija nije dobra.

Pročitajte više