"Srna je na korak do Bayerna!"

OKO BAYERNA i Bundeslige ovog će se ljeta po svemu sudeći vrtjeti velike priče. Osim Marija Gomeza, napadača Stuttgarta, s kojim Bayern navodno već pregovara, priča se i o Wesleyju Sneijderu. S jedne strane, Real bi se, ovisno o rezultatima predsjedničkih izbora, mogao riješiti velikog dijela nizozemske kolonije, pa informacija i nije nužno sumnjiva.

No, ono što je važnije jest da vijest o interesu Bayerna za Darija Srnu ni najmanje ne ide u sferu sumnjivih. Transfer se već neko vrijeme kuha, ali situacija je dobila na težini kada je Karl-Heinz Rummenigge izjavio da je to - to. Bild koji danas donosi zbirku vijesti o akcija Bayerna predstavlja slučaj Srna riješenim, o njemu se piše kao o novom igraču Bayerna. A prvi čovjek Bayerna, koji miran zbog plasmana u ligu prvaka slaže križaljku, izjavio je njemački novinarima:
"Srna nas je ostavio bez riječi."

U kombinacijama za Bayern je i Schalkeov Rafinha i sjajni Jurij Žirkov, kojeg će CSKA cijeniti kao i Ahmetov Srnu. No, sasvim je sigurno da je Srna u ovom trenutku najveća želja novog trenera Van Gaala. Ili klupskih čelnika.

Da je stvar ozbiljna nije skrivao ni Srnin menadžer Damir Štimac. Srna je nakon osvajanja Kupa Uefa zaslužio napraviti iskorak, a to znači samo ligu prvaka. Ahmetov ga u tom slučaju neće zadržavati. Srna će reći da ponude prima iza 7. lipnja, kada se igra protiv Ukrajine u Zagrebu. Ključna utakmica Hrvatske u kvalifikacijama, na koju se pozivaju svi naši reprezentativci kada odluče zašutjeti o transferima. Za izbornika Bilića i cijelu ekipu neće biti dobro ako se u Rovinju budi faksirali potpisi ugovora i okupljale menadžerske struje..

D.R.
Foto: AFP/Screenshot Bild

Pročitajte više