Srna: Jedva sam trčao, ali nosila me naša publika

POBJEDOM nad velikim rivalima iz Kijeva Rudari su osigurali mjesto u povijesti. Šahtar će biti prvi ukrajinski klub u finalu Kupa Uefa i po prvi puta će uopće igrati u finalu nekog europskog natjecanja. Više nije novost da ukrajinski nogomet strahovito raste. Ulaganja se brzo vraćaju, a Šahtar je prema ocjenama IFFHS-a među 10 najjačih svjetskih klubova.

"Postigli smo nešto zaista veliko, ušli smo u povijest europskog nogometa", presretan je trener Šahtara Mircea Lucescu.

"Smatram da je naša izvedba dokaz da zaslužujemo igrati u finalu. Pokazali smo da smo dobra momčad i da imamo karakter. Čestitam svojim suigračima na pobjedi, igrali smo zaista dobro. I moram ponoviti, zaslužujemo mjesto u finalu. Znam da svi dijelimo jednaku sreću. Veliko hvala i našim navijačima, mogli smo osjetiti njihovu podršku. Sasvim mi je svejedno s kim igramo u finalu, jedino bitno je da će Šahtar biti tamo", prve su reakcije našeg kapetana Darija Srne.

Navijači su ostavili poseban trag u sinoćnjoj utakmici. I Srna priznaje da su ga tjerali kad je ponestalo snage u drugom poluvremenu.

"Zadnjih pola sata bio sam toliko umoran, jedva sam trčao. Nosila me sjajna publika. Bili su sjajni i njima posvećujem ovu pobjedu."

Veliki dio u trijumf su ugradili Šahtarovi Brazilci. Ilsinho se žalio na grčeve, ali Lucescu ga nije želio vaditi iz igre.

"Osjetio sam da još nije rekao svoju posljednju riječ. Ponekad emocije prevladaju razum", priznaje trener.

"Ilsinho je zabio sjajan pogodak i hvala mu na tome. Hvala i Dinamu, odigrali su odličnu utakmicu, ali mi smo zaslužili biti u Istanbulu", dodao je Srna, koje će svakako kao i ostatak ekipe dodatno razveseliti bogata nagrada predsjednika Ahmetova.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više