Katalonci ne odustaju: Srna na korak do transfera iz snova

Foto: Getty Images/Guliver Image; Srna protiv Ronalda na Euru u Francuskoj, scena koju ćemo možda opet vidjeti u slavnom "el clasicu"

S PRIBLIŽAVANJEM zimskog prijelaznog roka sve su glasnije priče o transferu karijere Darija Srne, bivšeg kapetana Hrvatske koji bi nakon 13 godina u Šahtaru mogao uskoro zaigrati za Barcelonu.


Katalonski klub nije uspio nadoknaditi gubitak Danija Alvesa na desnoj strani obrane traže novo rješenje, a u iskusnom Srni Luis Enrique vidi idealnog igrača koji bi popunio prazninu do kraja sezone u kojoj Barcu čeka napeta bitka za vrh La Lige i titulu Lige prvaka.

Aleix Vidal nije ispunio očekivanja na Camp Nou i izgledno je da će napustiti klub ove zime. Prvi u redu za njegov potpis stoji milanski Inter. Barcelona je bacila oko i na Arsenalovog Hectora Bellerina, no on nije prezagrijan za povratak u srce Katalonije gdje je bio kao junior. 

"Televisió de Catalunya TV3", katalonska TV postaja, tvrdi kako Srnin transfer gotovo siguran jer, za razliku od drugih potencijalnih pojačanja, stigao bi besplatno pošto mu ugovor ističe na ljeto. S 34 godine na Euru u Francuskoj je pokazao da se još može nositi s najboljima i Srna bi kraj karijere mogao dočekati u Barceloni, možda i kao prvak.

Jasno je da bi Srna bio samo kratkoročno rješenje za desni bok, a na popisu želja su i Juventusov Lichtsteiner, srpski reprezentativac Brane Ivanović, Portugalac Joao Cancelo te provjereni igrači iz Premiershipa Antonio Valencia, Bacary Sagna i Glen Johnson.
 

Pročitajte više