Srna otkrio Daliću kako će Ukrajina igrati protiv Hrvatske

Foto: Hina

HRVATSKA nogometna reprezentacija od 20:45 u Kijevu igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a s Ukrajinom se bori za drugo mjesto i šansu za plasman u play-off.

Novi izbornik Zlatko Dalić imao je samo 24 sata da se upozna s igračima, njihovim stanjem i odradi prvi i jedini trening uoči utakmice. Niz loših rezultata i promjena izbornika teško su pali igračima kojima je ponestalo objašnjenja i opravdanja za slabe predstave. Dalić je ova dva dana iskoristio za podizanje igrača razgovorima, a bivši kapetan Darijo Srna stigao je u hotel reprezentacije kako bi bivšim suigračima izrazio podršku i pomogao Daliću pripremiti taktiku za Ukrajince, koje kapetan Šahtara poznaje gotovo kao Hrvatsku.
 
Srna je otkrio o čemu je razgovarao s novim izbornikom Zlatkom Dalićem.

"Razgovarali smo. Ja sam se sam ponudio jer znam Ukrajinu jako dobro. To je reprezentacija koja ima dva individualca, a to su Konopljanka i Jarmolenko. Danas im počinje moj Marlos na desnom,  imaju izričito individualan napad, ali ako Hrvatska bude kompaktna, ako bude čuvala loptu i ako bude prava, mislim da možemo pobijediti Ukrajinu", rekao je Srna u razgovoru za HRT.

Srna je prokomentirao i situaciju u Donjecku, gradu u kojem je proveo polovicu života i najveći dio karijere, a od početka oružanog sukoba na istoku Ukrajine, njegov Šahtar je i danas u izbjeglištvu.

"Ovo je drugi rat u mojem životu, naravno da nije ugodno. Ali želiš izvući nešto pozitivno. Predsjednik je taj bez kojeg se ne može, prenio je infrastrukturu u Kijev, iznajmio bazu, letimo na utakmice, imamo 10-15 tisuća navijača, igramo Ligu prvaka, osvajamo prvenstva, prodajemo igrače i radimo što smo radili prije. Nemam svoju kuću, stadion i navijače. I zbog toga je teško, svi smo profesionalci i moramo poštovati ugovor. Svaku pobjedu posvećujemo Donjecku", dodao je Srna.

 

 

Pročitajte više