Srna: Plakao sam jer sam se sjetio onih Turaka na Prateru

KAPETAN Šahtara podigao je posljednji trofej Kupa Uefa u povijesti te barem malo zaliječio rane s Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

Darijo Srna bio je presretan nakon osvajanja Kupa Uefa. Emocije su navirale i tu nije mogao ništa.

"Plakao sam, samo sam plakao. Nisam mogao suspregnuti emocije. Kad se sjetim one Turske u Beču, sve mi je to prošlo glavom", rekao je Srna za SN.

Kapetan Šahtara je istaknuo kako ima osjećaj da je osvajanje Kupa Uefa bila igra sudbine. Ima broj 33 na leđima te je 33. kapetan u povijesti koji je podigao pehar u ovom natjecanju.

"Briljantno. Ma baš sam razmišljao kako sve to ime veze. Eto onako smo ispali od Turske, a sada trenira me Lucescu koji je godinama radio u ovoj zemlji, nekako sam predosjećao da je sudbina odlučila da je to to".

Osvrnuo se i na prijatelje koji su s njim došli u Istanbul.

"Bili su to moji prijatelji iz Splita, Zagreba, Metkovića. Ovo je trofej i za Metković gdje sam učio nogomet. A najviše sam titulu posvetio roditeljima i djevojci Mireli".

Osvojio je Kup Uefa, a nameće se pitanje hoće li ostati u Donjecku.

"Svojom sam igrom zavrijedio poštovanje, a moram sada reći trpio sam dosta napisa u tisku u stilu 'idi u Europu, u klubu si koji ne može ništa napraviti na međunarodnoj sceni. Govorili su da tebi je mjesto u velikom klubu. U redu, drago mi je što ljudi tako misle o meni, ali uzvratio sam tada a mislim da ne moram sada dokazivata a ja već jesam u velikom klubu. Bilo je onih koji su čak pričali da sam primitivac iz Ukrajine. Sada sam im začepio usta. Zapravo, sami su si začepili usta", zaključio je Srna.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više