Srna pocrvenio, a Cagliari s dva igrača manje šokirao Romu u 95. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

LUDNICA na Sardiniji! U nevjerojatnom dvoboju Cagliari je odigrao neodlučeno s Romom 2:2 u 15. kolu Serie A. I ništa ne bi bilo čudno da domaći nisu uspjeli od 0:2 do 2:2 stići u posljednjih 10 minuta, a pogodak za remi zabili su sa zvukom sirene sa, pazite sad ovo, dva igrača manje! Jedan od dvojice igrača koji je pocrvenio bio je i Darijo Srna, dok je Filip Bradarić igrao do 80. minute. No, krenimo redom.

Rimljani su poveli u 14. minuti preko Bryana Cristantea, koji je dočekao odbijenu loptu i s ruba šesnaesterca zabio po zemlji za vodstvo. Na 2:0 povisio je Aleksandar Kolarov u 41. golom iz slobodnog udarca. Lopta je na putu do gola pogodila nekog u živom zidu, promijenila smjer i prevarila vratar Cagliarija. Činilo se da će Roma lako zadržati prednost i osvojiti tri boda. No, domaći su bijelu zastavu ostavili u svlačionici.

Cagliari je vršio pritisak u nastavku i tražio gol kojim bi barem otvorio utakmicu. Lopta je u 68. minuti pogodila u ruku Kolarova u šesnaestercu, a sudac Paolo Mazzoleni nakon pregleda snimke konstatirao kako nema elemenata za penal. Isključen je i trener Rolando Maran, a onda je u posljednjih desetak minuta uslijedila prava drama.

Prvo je Artur Ionita u 85. smanjio na 1:2 golom glavom nakon kornera s desne strane, a u 92. minuti vratar Rome Robin Olsen odglumio je prekršaj zbog čega je igra zaustavljena tijekom velike prilike za Cagliari. Uslijedili su žestoki protesti domaćih igrača, a Mazzoleni pokazao direktne crvene kartone Luci Ceppitelliju i Srni, koji nije mogao vjerovati svojim očima što vidi. 

Bivši hrvatski kapetan u nevjerici je napustio igru i stao uz aut-liniju da vidi što će se dogoditi, a upravo u tom trenutku Ionita je poslao savršenu loptu za Marca Saua i lansirao ga u zicer, a omaleni ofenzivac izašao sam pred Olsena i zabio u desni kut za 2:2 i eksploziju oduševljena na tribinama stadiona u Sardiniji. Igrači Rome ostali su u šoku, a nedugo nakon toga Mazzoleni je odsvirao kraj i time označio početak velikog, herojskog slavlja domaćih igrača. 

Zanimljivo, Cagliari ove sezone ne zna za poraz na svom terenu u Serie A, a to je za sada osam utakmica u nizu (tri pobjede i pet remija), dok je Roma samo jednom slavila u ligi u zadnjih šest mečeva, uz tri remija i dva poraza te je sve dalje od pozicija koje sljedeće sezone vode u Ligu prvaka. Također, Rimljani posljednjih devet utakmica nisu izgubili od današnjeg protivnika (sedam pobjeda i dva remija), ali je večerašnji rezultat, nakon svega viđenog, ravan porazu po njih. 

Pročitajte više