Srna: Pravit ćemo se da ne poznajemo igrače Zorje

NOGOMETAŠI Šahtara sjajno su startali u proljetni dio ukrajinskog prvenstva. U tri su kola ostvarili tri pobjede, a u subotu ih u 21. kolu očekuje dvoboj protiv Zorje.

Zanimljivost utakmice je da će Šahtar zapravo biti gost na svome stadionu u Donjecku. Došlo je, naime, do zamjene domaćinstva, tako da je u prvom dijelu prvenstva Šahtar bio domaćin u Lugansku, a sada će to Zorja biti u Donjecku.

Kapetana aktualnog ukrajinskog doprvaka Darija Srnu to nimalo ne smeta.

"Bez brige, to će biti obična utakmica za nas. To je naš stadion, naši navijači. U dobroj smo formi tako da ćemo u subotu izaći na teren i uzeti tri boda",  poručio je hrvatski reprezentativni veznjak putem internetske stranice svoga kluba.

Još jedna zanimljivost subotnje utakmice je i podatak da u Zorji igraju čak sedmorica nekadašnjih nogometaša Šahtara.

"Jasno je da će htjeti pokazati najbolje od sebe kako bi dokazali da su na Šahtarovoj razini. Mislim da će im biti zanimljivo i teško igrati protiv nas, ali tijekom tih ćemo se 90 minuta praviti da se ne poznajemo. No, nakon utakmice ćemo razgovarati, naravno",  zaključio je Srna.

Šahtar je trenutno na drugom mjestu ljestvice. Ima isti broj bodova kao i vodeći kijevski Dinamo, ali i odigranu utakmicu više.

Pročitajte više