Srna propušta dvije utakmice zbog crvenog kartona, a platit će i novčanu kaznu

Foto: EPA

DISCIPLINSKA tijela talijanske Serie A odredila su kazne za igrače isključene u prošlom kolu, a među njima je i Darijo Srna. Cagliarijevi Darijo Srna i Luca Ceppitelli zaradili su po dvije utakmice suspenzije zbog izravnog isključenja u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Rome.

Sve se dogodilo u 92. minuti. Roma je vodila 2:1, a Cagliari je pritiskao i tražio bod. Romin vratar Robin Olsen odglumio je prekršaj zbog čega je igra zaustavljena tijekom velike prilike za Cagliari. Uslijedili su žestoki protesti domaćih igrača, a Mazzoleni je pokazao direktne crvene kartone Luci Ceppitelliju i Srni, koji nije mogao vjerovati svojim očima što vidi.

Bivši hrvatski kapetan u nevjerici je napustio igru i stao uz aut-liniju da vidi što će se dogoditi. Upravo u tom trenutku Ionita je poslao savršenu loptu za Marca Saua i lansirao ga u zicer, a omaleni ofenzivac izašao je sam pred Olsena i zabio u desni kut za 2:2 i eksploziju oduševljenja na tribinama stadiona u Sardiniji. Igrači Rome ostali su u šoku, a nedugo nakon toga Mazzoleni je odsvirao kraj i time označio početak velikog slavlja domaćih igrača.

Obojica Cagliarijevih igrača i novčano kažnjena

Ceppitelli je zaradio i 6500 eura novčane kazne dok će Srna morati platiti 5000 eura. Kažnjen je i predsjednik Cagliarija Tommaso Giulini, s 5000 eura zbog vrijeđanja četvrtog suca, dok je klub za sve to zaradio još 7000 eura kazne.

Dodajmo i da će Inter morati platiti 15.000 eura kazne zbog ponašanja navijača tijekom derbija protiv Juventusa.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više