Srna: Puni smo samopouzdanja, osvojit ćemo Europsku ligu

ZA SLUŽBENU internetsku stranicu Europske nogometne federacije (UEFA) pobjedu 4:1 u Bruggeu prokomentirao je kapetan Šahtara, Darijo Srna.

Hrvatski je reprezentativac bio i strijelac iz slobodnog udarca za 3:0 vodstvo svoje momčadi u Belgiji, gdje su upisana tri uvodna boda u skupini J Europa lige.

"I prije utakmice smo znali da smo bolja momčad. Mi smo pobjednici Kupa Uefe, došli smo igrati nogomet i pobijediti, što je bilo i najvažnije budući da ciljamo na prvo mjesto u skupini. Igrali smo otvoreni nogomet, tehnički dobro i zasluženo smo osvojili tri boda. Mogli smo i uvjerljivije pobijediti da smo bili koncentrirani u završnom dodavanju", kazao je Srna i dodao:

"Mislim, zapravo znam da smo favoriti za osvajanje natjecanja i ove godine. Ovamo smo došli bez dva važna igrača: Ilsinho je ozlijeđen, a (Dmitro) Čigrinski je otišao u Barcelonu, no i dalje smo puni samopouzdanja. Pogledajte primjerice (Jaroslava) Rakickog: ušao je u igru i sa samo 20 godina po prvi puta zaigrao u Europi na poziciji centralnog braniča. Do sada je igrao samo dva ili tri puta."

Za kraj je Srna prokomentirao i svoj pogodak:

"Postavio sam jednog suigrača na kraj živoga zida s namjerom da onemogućim pogled vrataru. Kada sam puknuo loptu nije mogao doći niti blizu nje i ja sam postigao pogodak."

Pročitajte više