Srna: S velikim zadovoljstvom planiram odraditi kapetanske obveze u Šahtaru

HRVATSKI nogometni reprezentativac Darijo Srna prokomentirao je za službenu web stranicu svog kluba Šahtara špekulacije o njegovom odlasku iz tog kluba.

U posljednje vrijeme dosta se pisalo o zanimanju Barcelone za Srnu. Uz njegovo ime spominjali su se i neki drugi klubovi. Darijo trenutno uživa u godišnjem odmoru, te se odazvao pozivu voditelja press službe Šahtara za komentar o njegovoj situaciji. Evo nekoliko segmenata tog razgovora.

*Darijo, ovih dana ste vrlo popularni. Razlog je Vaša promjena kluba.

"Baš sam znatiželjan, u koji to klub odlazim?"

*Postoje različite priče, ali u svakoj se spominju eminentni klubovi.

"Iskreno govoreći, očito postoji zanimanje za mene, što mi godi. To znači da smo u Šahtaru dobro radili. Međutim, osobno nisam primio nikakvu službenu ponudu od niti jednog kluba. Imam još tri godine ugovora sa Šahtarom, u kojem sam kapetan, i s velikim zadovoljstvom kanim odraditi sve svoje obveze i dužnosti u mom klubu do kraja."

*Prema tome, ne postoji mogućnost za Vaš transfer?

"Samo jedna osoba može utjecati na to. Predsjednik kluba Rinat Ahmetov, kojem maksimalno vjerujem. Ukoliko on odluči da će me Šahtar prodati nekom drugom klubu, prihvatit ću njegovu odluku. Zadnji puta smo razgovarali prije kup utakmice protiv Vorskle, ali tema razgovora je bila sasvim drukčija."

*Gdje se trenutno nalazite?

"S djevojkom provodim godišnji odmor u Francuskoj. Prije toga sam bio u Hrvatskoj sa cijelom obitelji. Momčadi Šahtara se pridružujem 27. lipnja", izjavio je, između ostalog, Darijo Srna.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više