Srnin Šahtar pobjedom protiv Kovačevog Salzburga plasirao se u Ligu prvaka

ŠAHTAR Darija Srne pobjedom od 3:1 nad Red Bull Salzburgom Nike Kovača plasirao se u Ligu prvaka. Naši reprezentativci bili su na travnjaku od prve do posljednje minute. 

Dvoboj je započeo minutom šutnje, u znak žalosti zbog igrača Seville Antonija Puerte, koji je umro u utorak.

U prvom ogledu Salzburg je slavio 1-0, a od plasmana u elitno natjecanje austrijsku su momčad dijelile svega četiri minute. Presudio je Evaeyerson Brandao, koji je treći pogodak za Šahtar postigao u 86. minuti.

Gosti su poveli pogotkom Reme Mayera u šestoj minuti, no ubrzo je uslijedilo izjednačenje, koje je samo 180 sekundi kasnije donio Christiano Lucarelli. 

Domaćini su se u nastavku strahovito mučili da dođu u priliku, a vjetar u leđa donio im je sudac Laurent Duhamel, koji je u 78. minuti bio prilično strog kada je pokazao na bijelu točku nakon ubačaja Darija Srne.

Siguran izvođač bio je Nery Castillo, nakon čega je Šahtar izvršio strahovit pritisak, koji je rezultirao trećim pogotkom Brandaa, odnosno, plasmanom u Ligu prvaka.

U međuvremenu, kijevski Dinamo je bez ikakvih problema dovršio posao protiv Sarajeva.

Ukrajinska je momčad s gostovanja donijela 1-0 prednost, a u uzvratu je postigla još tri pogotka. Strijelci u 3-0 pobjedi bili su Bangoura (3.), Milošević (77. autogol) i Rebrov (90. jedanaesterac) 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više