Srpska kombinacija za grčko slavlje, Werderova prva pobjeda protiv Reala

ŠOKANTNE pobjede Werdera protiv Real Madrida i Olympiakosa na gostovanju kod Lazija ostavile su borbu za prva dva mjesta u skupini C potpuno otvorenima.

Na prvom je mjestu sad Real Madrid s osam bodova, koliko ima i Olympiakos na drugom, treći je Werder sa šest, a posljednji Lazio s pet bodova. U najboljoj su situaciji ipak madridski Galacticosi koji u posljednjem kolu igraju protiv otpisanog Lazija, a Werderu će na gostovanju u Grčkoj trebati pobjeda u utakmici u kojoj je Olympiakosu za prolaz dovoljan i bod.

Werder prvi put slavio protiv Reala

Nijemci su otvorili utakmicu na najbolji mogući način, poveli su već u 5. minuti nakon što je u jedna lopta pogodila u rame Boubacara Sanoga i odbila se do Markusa Roseberga koji je nije najbolje zahvatio, ali je ipak svladao Ikera Casillasa.

Međutim, Real Madrid je uzvratio devet minuta kasnije preko Robinha, koji je sjajnom solo akcijom još jednom potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi. Brazilac je na desnoj strani primio precizan pas sunarodnjaka Marcela i onda se sručio u šesnaesterac domaćih, prošao jednog igrača i odmjerenim udarcem iskosa pogodio desni donji kut vratara Christiana Vandera.

Pet minuta prije kraja prvog dijela Werder ponovno dolazi u vodstvo. Strijelac prvog pogotka Rosenberg ovoga se puta našao u ulozi asistenta. Robusni Šveđanin je pretrčao gotovo cijeli teren po desnoj strani i uposlio Sanoga koji je volejem po drugi put svladao Casillasa. Hunt je u 58. minuti povisio na 3:1, a Van Nistelrooy je vratio neizvjesnost golom u 71. minuti, ali ni to Realu nije bilo dovoljno da se vrati u igru protiv izvrsno raspoloženog Werdera u kojem je važnu ulogu večeras odigrao i Jurica Vranješ.

Početni sastavi:

WERDER BREMEN: Vander, Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen, Baumann, Vranješ, Hunt, Jensen, Sanogo, Rosenberg
REAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos, Metzelder, Pepe, Marcelo, Diarra, Robinho, Guti, Gago, Raul, Van Nistelrooy

Pobjedonosna srpska kombinacija Olympiakosa

Utakmicu u Rimu otvorio je makedonski napadač Goran Pandev koji je Lazio doveo u vodstvo nakon točno pola sata igre i jedne gužve u šesnaestercu grčke momčadi. Ostaje sumnja je li lopta izašla izvan terena prije nego što je Rocchi vratio loptu s ruba gol-aut crte prema Pandevu u petercu gostiju, ali to je najmanje bitno s obzirom da ovaj gol ionako nije utjecao na konačni ishod. 

Olympiakos je odmah pojačao pritisak na vrata Lazija i ofenziva je ekspresno urodila plodom. Već u 35. minuti Galletti je izjednačio lijepim udarcem s desne strane kaznenog prostora domaćih. Argentinac je primio dugu loptu Stoltidisa i opalio kao iz topa. Iskusni Marco Ballotta nije mogao ništa učiniti.

Darko Kovačević u igru je ušao u 63. minuti i samo minutu kasnije postavio konačan rezultat susreta. Izvrstan pas koji je prethodio pogotku odigrao je Predrag Đorđević; srpska se kombinacija pokazala pobjedonosnom. Grci su se ovom pobjedom bodovno izjednačili s vodećim Realom i u posljednjem kolu protiv Werdera u Pireju dovoljan im je bod kako bi se plasirali u drugi krug.

Početni sastavi:

LAZIO: Ballotta, Behrami, Stendardo, Siviglia, Kolarov, Ledesma, Mudingayi, Mutarelli, Mauri, Pandev, Rocchi
OLYMPIAKOS: Nikopolidis, Torosidis, Antzas, Zewlakow, Pantos, Ledesma, Stoltidis, Patsatzoglou, Galletti, LuaLua, Đorđević

Redoslijed: 1. Real Madrid 8 2. Olympiacos 8 3. Werder 6 4. Lazio 5

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više