SRPSKA LEGENDA ODUŠEVLJENA HRVATIMA "Atmosfera u Splitu je bila sjajna"

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

IGOR BUTULIJA obilježio je srpski rukomet 90-ih, koje je proveo igrajući u najjačim svjetskim ligama, španjolskoj i njemačkoj.

Nakon što je Srbija na otvaranju Eura izgubila u Splitu od Hrvatske 22:32, Butulija je za Blic napisao stručni komentar.
 
Iako je publika u Spaladiumu izviždala srpsku himnu, kao i igrače na predstavljanju, Butulija, koji je utakmicu pratio na licu mjesta, na početku kolumne napisao je sve najbolje o atmosferi koju su stvorili hrvatski navijači: 
 
"Moram pohvaliti ambijent, bio je pravi za igru i taktičko nadmudrivanje, ali nažalost, mi smo baš u tom segmentu podbacili."
 
Butulija je poznat po tome što je oduvijek smirivao tenzije oko utakmica Hrvatske i Srbije te da nikada nije krio prijateljstvo s brojnim Hrvatima.
 
Nerazdvojni prijatelj Roberta Prosinečkog, kojeg je po dolasku iz Zagreba u Beogradu dočekao kao rukometaš Crvene Zvezde, da bi prijateljstvo nastavili u Madridu gdje je Robi igrao za Real, a Butulija za Atletico, još i tijekom ratnih 90-ih isticao je da je u odličnim odnosima s hrvatskim rukometašima. 
 
Aktualnu reprezentaciju Hrvatske naziva "rukometnom supersilom", a kada su srpski mediji prije nekoliko dana napali Slavka Golužu koji je poručio da će "Split bolje ugostiti Srbiju, nego što je Beograd na Euru 2012. ugostio Hrvatsku, Butulija je nasmijano komentirao: "Slavko voli davati populističke izjave, ali je simpatičan momak."

Pročitajte više