LIGA PRVAKA

Srpska zvijezda Ajaxa podivljala na suce: "Sve je uništio, pokrao nas je"

Foto: EPA-EFE

CHELSEA i Ajax su sinoć u najluđoj utakmici sezone u 4. kolu Lige prvaka odigrali 4:4 na Stamford Bridgeu.

Nizozemci su poveli u 2. minuti autogolom Abrahama, ali su domaćini izjednačili samo tri minute kasnije golom Jorginha iz penala. Ajax je igrao sjajno pa je poveo preko Promesa u 20. minuti, a u 35. je Kepa zabio nesretni autogol nakon strašnog udarca Ziyecha gotovo iz mrtvog kuta. Na 4:1 je povisio Donny van de Beek u 55. minuti, a osam minuta kasnije počeo je veliki preokret.

Prvo je Azpilicueta u 63. smanjio na 2:4 da bi u istoj akciji u 68. minuti dvojica igrača Ajaxa dobila drugi žuti karton. Blind je srušio jednog igrača Chelseaja, a sudac je pustio prednost. Na kraju akcije Veltman je igrao rukom u kaznenom prostoru i Gianluca Rocchi je obojici pokazao drugi žuti karton te je Ajax ostao s devetoricom. Jorginho je realizirao kazneni udarac, a samo tri minute kasnije za 4:4 je zabio James. Chelsea je u ludoj završnici zabio i peti gol, ali je on poništen zbog igranja rukom.

Nizozemci su bili bijesni na suđenje, a najviše Dušan Tadić koji se nije mogao suzdržati nakon utakmice.

"Bili smo puno bolji. Trebali bismo pričati samo o našoj dobroj igri i velikoj pobjedi, ali ne možemo jer nam je jedan čovjek odlučio sve ukrasti. Sve je uništio. Prije Blindova prekršaja bio je prekršaj na njemu. Veltman nije namjerno igrao rukom i nije morao dobiti žuti karton za to. Nikad u životu nisam vidio trostruku kaznu u tako kratkom periodu. Nikad ne tražim isprike, ali čovjek je uništio utakmicu", rekao je Tadić.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više