TRANSFERI

Srpski as mora u mirovinu da bi Inter mogao dovesti zamjenu za Perišića

Foto: Profimedia

NAKON večerašnje utakmice talijanskog superkupa protiv Juventusa Inter će se ozbiljnije posvetiti ostatku prijelaznog roka, iako uopće nema novca za transfere, piše Calciomercato. Unatoč tom "problemčiću", uprava kluba pokušat će treneru Simoneu Inzaghiju ispuniti barem jednu želju - dovesti mu zamjenu za Ivana Perišića.

Prvi uvjet je da Kolarov ode u penziju

Da bi u tome uspjela, moraju se ispuniti dva uvjeta, objašnjava Calciomercato. Inter s proračuna treba skinuti plaću Aleksandra Kolarova, koji ozbiljno razmišlja o umirovljenju i prije kraja tekuće sezone. Talijanski mediji pišu da bi u tom slučaju srpski branič imao mjesto u Inzaghijevom trenerskom stožeru, bilo odmah, bilo od ljeta.

Drugi uvjet je da Inter pronađe igrača kojeg bi njegov sadašnji klub pustio na posudbu bez obveze otkupa nakon njenog isteka. Milanski je klub bio zainteresiran za Evertonovog lijevog beka Lucasa Dignea, ali on je dogovorio trajni transfer u Aston Villu.

Dvojac iz Bundeslige

Sada je Interov fokus na dvjema opcijama iz Bundeslige - Srbinu Filipu Kostiću iz Eintrachta i Alžircu Ramyju Bensebainiju iz Borussije Mönchengladbach, ali za sada oba kluba inzistiraju na obvezi otkupa nakon isteka posudbe.

Perišić ove sezone igra u odličnoj formi i praktički je nezamjenjiv. Odigrao je 18 od 20 utakmica u Serie A i svih šest u Ligi prvaka. Inzaghiju bi svakako dobro došao igrač koji će ga donekle rasteretiti.

No Perišić je i dalje bez ugovora za sljedeću sezonu, baš kao i Marcelo Brozović, koji je prema talijanskim medijima puno bliži produljenju. Stoga bi novo lijevo krilo moglo poslužiti i kao dugoročna zamjena za hrvatskog reprezentativca, ako se on odluči na odlazak, ali klub zasad očito nije spreman obvezati se na kupnju prije šestomjesečne "probe" na posudbi.

Pročitajte više