Srpski Gerrard odjebao Mamića: "Nikada ne bih došao u Dinamo"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZDRAVKO MAMIĆ više "nije u Dinamu", odnosno samo je "savjetnik kluba". Naravno, ako vjerujete u jeftine laži stvarnog gazde Dinama i hrvatskog nogometa.

Mamić i dalje drži samohvalne govore na Skupštini Dinama, predstavlja ga na izvlačenju skupina Lige prvaka, pregovara oko dovođenja pojačanja, a u svojstvu bossa na Maksimiru je primio i srpske novinare, koji se godinama natječu u divljenju "najuspješnijem menadžeru na Balkanu."
 
Fanovima iz komšiluka bacio je kosti kakve oni najviše vole; otkrio im je da je lud za srpskim nogometašima, koje pokušava dovesti u Dinamo i da pregovara oko dovođenja Liverpoolovog Marka Grujića (21), kojeg su mediji prozvali "srpskim Gerrardom" tijekom transfer-trakavice prošlog ljeta, odnosno njegovog prelaska iz Crvene zvezde u Liverpool.
 
"Htio sam za pet milijuna eura dovesti Andriju Živkovića, ali nisam uspio. Sada pokušavam na posudbu iz Liverpoola dovesti Marka Grujića, bivšeg igrača Zvezde", rekao je Mamić.
 
Grujić, reprezentativac Srbije i zvijezda momčadi koja je 2015. osvojila naslov svjetskih prvaka do 21 godine, u Liverpoolu se nije snašao u debitantskoj sezoni. Odigrao je samo dvije utakmice u prvenstvu, a u posljednje vrijeme Lovrenov suigrač imao je i problema s ozljedama. 
 
Liverpool ga je doveo za šest milijuna eura, a prema Grujićevom svjedočenju, od svih velikana koji su ga htjeli, odabrao je Redse nakon što ga je osobno nazvao Jurgen Klopp. Ali, otac mu je prije odlaska u Englesku čak oteo putovnicu, jer je vjerovao kako je njegov sin premlad za surove uvjete na Otoku.
 
Pokazalo se da je bio u pravu, ali Grujiću mlađem ne pada na pamet da Beograđanin ode u Zagreb, otkrio je Kuriru:
 
"U Dinamo sigurno neću otići. Nikada. Ove zime imao sam ponudu Betisa pa nisam otišao, a taj klub igra u La Ligi."

Pročitajte više