RUKOMETNI EURO

Srpski izbornik: Igrali smo kao kukavice

Foto: EPA-EFE

SRPSKA rukometna reprezentacija je u 1. kolu skupine A Europskog prvenstva u Grazu izgubila od Bjelorusije 35:30.

Momčad Nenada Peruničića nije vodila ni u jednom trenutku, a priključak je držala još par minuta u drugom poluvremenu. Nakon toga se raspala i Bjelorusija je bez ikakvih problema upisala uvjerljivu pobjedu.

Srpski izbornik bio je bijesan nakon utakmice i otvoreno je kritizirao svoje igrače, ali i sebe.

"Uopće nemam riječi nakon ovakvog poraza. Više od tih pet razlike me boli način na koji smo izgubili. Vjerovao sam da smo se dobro pripremili za Bjeloruse, no u drugom poluvremenu potpuno smo odstupili od svega što smo se dogovorili. Zadnjih godinu dana, a osobito u zadnje dvije prijateljske utakmice najviše smo radili na obrani i onda protiv Francuske, Norveške i Bjelorusije primimo 111 golova. Obrana je stvar želje, a mi smo odigrali kukavički. Nismo bili momčad, nismo vjerovali u povratak i nismo pokazali nikakav stav", rekao je Peruničić.

"Preuzimam odgovornost jer očito nisam dobro pripremio momčad, prije svega psihički. Momčad je ogledalo trenera i ja tu ne bježim od odgovornosti. Možeš imati loš dan, ali srce i karakter ti nitko ne može oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači", zaključio je srpski izbornik.

Srbija sljedeću utakmicu igra u subotu u 18:15 protiv Crne Gore, a u ponedjeljak u 20:30 protiv Hrvatske.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više